airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Rejsegilde over Isfjordscenteret

10. oktober 2019
Frants Frandsen, projektleder i Realdania By & Byg holdt tale og skålede med de tilstedeværende.

Bygherren, Realdania By & Byg, holdt rejsegilde for håndværkerne fra KJ Greenland, der nu har rejst stålkonstruktionerne på Isfjordscenteret, hvor glasfladerne også er på plads. 

Vejret var råkoldt, men solen skinnede, da håndværkerne fra KJ Greenland, repræsentanter for Realdania By & Byg, kommunen og Selvstyret var samlet ved isfjordscenteret i går onsdag eftermiddag for at festligholde, at byggeriet nu er rejst.

- Sneuglen er landet og står nu med fødderne godt og solidt plantet på fjeldet. Nu skal den til at pudse sine fjer og gøre sig til for os alle sammen.

- De vældige stålkonstruktioner er rejst og glasfacaderne er på plads. Bygningen er ved at lukke om sig selv og begynder for alvor at vokse frem og vise sin smukke arkitektur mere og mere. Det er tonstunge konstruktioner, som I har bakset med at få på plads med store krav til præcision er honoreret. Til det vil jeg bare sige – Godt gået, sagde Frants Frandsen, projektleder i Realdania By & Byg.
Frants Frandsen sendte samtidig en hilsen fra Realdanias administrerende direktør Jesper Nygård og Realdania By & Bygs administrerende direktør Peter Cederfeld blandt andet med følgende ord:

- Det er et imponerende resultat skabt på meget kort tid. Vi ”stak spaden i jorden” for bare fire måneder siden. Rejsen frem mod rejsegildet i dag begyndte dog allerede for 15 år siden, da området blev udnævnt til UNESCO-verdensnaturarv i 2004.

- I en byggesag kan 15 år virke som lang tid. Men løfter man blikket fra byggeriet, så er 15 år bare et blink med øjet i et område med en natur- og kulturhistorie, der går tusindvis af år tilbage. Det er noget af det, som vi skal formidle i Isfjordscenteret, når det står færdigt.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl