airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

NAKUUSA’s anbefalinger overrakt til borgmesteren

Fire medlemmer af NAKUUSA’s børneråd overrakte i dag anbefalinger til borgmesteren i Avannaata Kommunia, der til gengæld kunne fortælle, at kommunalbestyrelsen er godt i gang med at indfri nogle af anbefalingerne.
20. november 2019
Monica Mathiesen fra NAKUUSA’s børneråd overrakte anbefalingerne til borgmesteren.

Overrækkelsen af anbefalingerne skete i dag i forbindelse markeringen af FN’s Børnekonventions 30-års dag, som bliver fejret over hele verden. Børnerådets fire repræsentanter fra Ilulissat fremlagde anbefalingerne, før de blev overrakt til borgmesteren og til alle tilstedeværende.

Med anbefalingerne ønsker børnene blandt andet, at alle skoler skal have ansat en socialrådgiver, at bedst mulig opvækst af børn i Grønland skal italesættes, gennemførelse af projekter på skolerne og uddannelsessteder, der omhandler børns rettigheder og verdensmål, hurtigere sagsbehandling af sager, der vedrører børn, at forældre og værger skal lytte til berørte børn under forældres skilsmisser og bedre internetforbindelser i yderdistrikterne.

Kommunalbestyrelse for børn
Borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen, takkede børnerådets repræsentanter og kunne som det første fortælle, at kommunalbestyrelsen i dets seneste møde har besluttet, at der skal ansættes socialrådgivere i skolerne i Uummannaq, Upernavik, Qaanaaq og i bygden Kullorsuaq, og at denne beslutning blev taget på baggrund af gode erfaringer fra Ilulissat’s to skoler, hvor der er ansat en socialrådgiver.

- I år vil kommunalbestyrelsen også drøfte muligheden for at etablere en kommunalbestyrelse for børn. Vi er også i gang med at afdække mulighederne for etablering af familiehuse, forbedring af skoler og samarbejde på tværs af områder, der vedrører børn og familier. I det hele taget er samtlige fem partier i kommunalbestyrelsen enige om at danne gode livsgrundlag for børn og familier i kommunen, forklarede Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Overrækkelsen af anbefalingerne skete på baggrund af NAKUUSA’s børneråds årlige topmøde, der i år blev afholdt i Kangerlussuaq fra den 1. november til og med den 3. november, hvor 29 børn deltog.

Medlemmerne af NAKUUSA’s børneråd vil i aften klokken 19.00 holde debataften om deres anbefalinger for borgerne i Ilulissat, der vil foregå i kulturhuset Sermermiut.

På dagen for FN’s Børnekonventions 30-års dag genbekræfter landenes ledere deres forpligtelse til børnenes rettigheder. Ved en større event, som vil ske i eftermiddag i Katuaq, deltager Naalakkersuisut Formanden Kim Kielsen og Kommuneqarfik Sermersooq’s borgmester Charlotte Ludvigsen.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Karen Filskov


Ilulissat’s repræsentanter i NAKUUSA’s børneråd med borgmesteren, skoleelever fra byens to skoler, skoleinspektører, politikere og embedsmænd i kommunen.