airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Op mod ti ansatte med kontakt til Munch Gruppen hjemsendt

Op mod ti ansatte i Avannaata Kommunia er hjemsendt, fordi de har været i tæt kontakt med ansatte fra Munch Gruppen.
27. maj 2020

  

Som oplyst under dagens pressemøde om coronasmittede i IIulissat, så har de coronasmittede forbindelse til Munch Gruppen, der er det selskab, der snart skal i gang med anlæggelsen af den nye lufthavnen i Ilulissat. Flere ansatte på kommunens sekretariat – deriblandt borgmester Palle Jerimiassen og den administrerende direktør Nick Nielsen – afholdt møde med ansatte i Munch Gruppen netop i dag onsdag 27. maj.

Efter anvisning fra regionslægen er de personer, der har været i tæt kontakt med ansatte i Munch Gruppen, nu blevet hjemsendt indtil videre.

- Vi overholder naturligvis generelle forholdsregler og vil arbejde hjemmefra indtil videre. Vi afventer nu yderligere meldinger fra sygehuset, der vil kontakte hjemsendte ansatte i kommunen med nærmere instruk og vejledning, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Avannaata Kommunia har efter Landslægeemebets anvisning nu sørget for, at beredskabsplanerne for ældreområdet er trådt i kraft, og det er ikke længere tilladt at komme på besøg i alderdomshjemmet.

På hjemmehjælpsomsrådet bliver de mest vigtige arbejdsopgaver prioriteret fremover. Det betyder blandt andet, at hjemmehjælpernes besøg hos klienterne bliver indskrænket til de mest nødvendige.

- Nu hvor coronaen er kommet til Ilulissat skal vi især passe på vores ældre og personer i risikogruppen. Jeg vil derfor opfordre borgerne i Ilulissat til at følge Landslægeembedets generelle anbefalinger for at forhindre yderligere smittespredning. Borgerne i Grønland har tidligere vist, at det nytter at inddæmme smittespredningen, og den indsats skal vi nu sammen fortsætte, siger borgmester Palle Jerimiassen.

Landslægeembedets generelle anbefalinger kan læses på www.nun.gl