airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Rejsehold på familieområdet styrkes fra ny budgetår

Avannaata Kommunia’s Forvaltning for Familie skal opnormeres, hvor det nuværende rejsehold på to personer skal styrkes med fire ekstra ansættelser, mener borgmesteren. Rejseholdet skal optimere arbejdet på socialområdet i Avannaata Kommunia.
6. november 2020
Hver måned rejser Avannaata Kommunia’s konsulenter og rejsende sagsbehandlere ud til enkelte byer, for at tage sig af sagsbehandlingen af børne- og ungeområdet, handicapområdet og andre verserende områder i Forvaltningen for Familie. Rejseholdet kan fra starten af budgetåret 2021 forvente at få fire kolleger, og kommunen kan dermed forbedre sagsbehandlingen og hæve kvaliteten inden for området.

- Vi må bare erkende, at det er umådelig svært at ansætte socialrådgivere og socialpædagoger især i Qaanaaq og Upernavik, hvor vi forgæves har haft opslåede stillinger i flere omgange. Derfor ser vi os nødsaget til at udvide rejseholdet fra det nye budgetår, så vi på den måde kan leve op til lovgivningen og tage bedre hånd om de sociale sager, siger borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen.

Utraditionelle veje

Borgmesteren siger, at det nuværende rejsehold bestående af to socialrådgivere skal udvides med yderligere fire ansatte fra starten af det nye budgetår. De kommende ansatte kan være socialrådgivere eller kan have en anden relevant uddannelse.

Budgettet på familieområdet er på godt og vel 260 millioner kroner om året, og en udvidelse af rejseholdet vil koste kommunen to-tre millioner kroner ekstra om året.

- Vi har erkendt, at vi ikke kan besætte omtalte stillinger uden for Ilulissat, er vi vil nu gå utraditionelle veje, for at kunne leve op til vores ansvar på socialområdet, hvor vi får mulighed for at optimere vores service over for de svageste af vores borgere, som blandt andet omfatter omsorgssvigt, sociale underretninger og seksuelle krænkelser, der også er blevet påpeget af børnerettighedsinstitutionen MIO og handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq, siger borgmester Palle Jerimiassen.

Avannaata Kommunia har tidligere haft fokus på styrkelsen af teknikområdet, erhvervsområdet og økonomiområdet, og nu kommer turen så for familieområdet.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl