airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Visit Greenlands bestyrelse på besøg i Ilulissat

Torsdag den 26. november var Visit Greenlands bestyrelse på besøg ved Avannaata Kommunia, for at tale om den fremtidige udvikling af turismen i Ilulissat og Grønland.
14. december 2020
VisitGreenlands bestyrelse sammen med borgmester Palle Jerimiassen

Visit Greenlands bestyrelse var torsdag den 26. november på besøg ved Avannaata Kommunia, i Ilulissat, hvor de holdt møde med borgmester Palle Jerimiassen og kommunaldirektør Nick Nielsen. Formålet med mødet, var at tale om udviklingen af turisme. Visit Greenlands bestyrelse udgøres af en række nøglepersoner inden for turismen i Grønland.

I takt med at antallet af turister kommer til at stige, er man nødt til at have en plan for hvordan turismen udvikler sig, så man kan håndtere det stigende antal besøgende, uden at risikere at ødelægge det der gør Grønland unikt. Derfor er det vigtigt at have fokus på bæredygtig og ansvarlig turisme. Bl.a. ved at gøre sig overvejelser om hvor mange turister man har kapacitet til, og hvilken slags turisme man fører. Derfor var det også meget naturligt, at Avannaata Kommunias nye planstrategi blev vendt, da den netop har bæredygtighed i højsædet.

En vigtig pointe der blev talt om på mødet, er nødvendigheden af at sprede turismen ud over mere af landet, både for at trække på de kompetencer, de forskellige landsdele har, og være med til at udvikle infrastrukturen uden for de store byer, men også for at undgå at koncentrere for mange turister på et sted, da det kan have en negativ påvirkning på miljøet og turisternes egen oplevelse. Derfor er et nationalt samarbejde vigtigt, hvor man ikke ser det som en indbyrdes kamp om turisterne.

En del af besøget bestod af en fremvisning af det nye isfjordscenter i Ilulissat, der forventes at være færdigt til næste år. Isfjordscenteret skal både fungere som et oplysningscenter til turister, men også et videnscenter, med bl.a. eget bibliotek, og være et sted hvor skoleklasser i Grønland, kan lære om isfjorden og Grønlands udvikling og kultur.


tekst: Nikolaj Sander

Foto: Nikolaj Sander

 Isfjordscenteret i snevejr