airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Regulativ for ny herberg godkendt

Det kommende herberg i Ilulissat skal ikke kun benyttes som overnatningssted for hjemløse. Brugerne af herberget får ifølge det nye regulativ, som kommunalbestyrelsen har godkendt, mulighed for at komme til samtale med en sagsbehandler, som kan hjælpe og støtte brugerne til et bedre liv.
17. december 2020
Regulativet for det nye og eneste herberg i Avannaata Kommunia blev godkendt af kommunalbestyrelsen. Dermed kommer kommunen et skridt videre i retning af at hjælpe de hjemløse til et bedre liv, når herberget slår dørene op for brugerne den 18. december 2020.

Avannaata Kommunia har hentet inspiration i Kommuneqarfik Sermersooq’s regulativer for hjemløse og har nu fået tilpasset et regulativ for kommunen.

Individuelle handleplaner
De hjemløse, som benytter herberget, får blandt andet mulighed for at komme til samtale hos en sagsbehandler. Om formålet med ydelsen står der:

- Gennem den aktiverende støtte, motivation og omsorg hjælpes borgeren til at blive så selvhjulpen som muligt. Gennem efterfølgende hjælp er det formålet at hjælpe og støtte borgeren til at blive i stand til at bo i egen bolig.

Hjemløse, der er brugere af herberget, skal blandt andet have kontakt med en sagsbehandler i kommunen, for at få udarbejdet individuelle handleplaner.

Herberget vil kunne bruges i alle ugens dage og vil holde lukket hver dag mellem klokken 9.00 og 11.00, hvor der gøres rent på herberget. Indstilling for overnatning sker ved henvendelse til sagsbehandler i socialforvaltningen.

Der vil blive serveret gratis morgenmad og aftensmad, der doneres fra firmaer i byen.

Herberget skulle have været taget i brug den 15. november 2020, men åbningen måtte udskydes på grund af forsinkelser i færdiggørelsen af byggeriet.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl