airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nye kommunalbestyrelsesmedlemmer fundet valgbare

Valgbarhedsnævnet finder samtlige nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer valgbare. Endnu mangler kommunen at modtage valgmaterialet fra Qaanaaq-området samt fra to bygder ved Upernavik, før at kommunalbestyrelsen kan konstituere sig.
4. maj 2021

Valgbarhedsnævnet meddelte den 28. april, at prøvelsen af de nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer i Avannaata Kommunia er afsluttet, og at samtlige medlemmer er fundet valgbare.

- Ifølge reglerne kan den nyvalgte kommunalbestyrelse først konstituere sig, når alle forhold i forbindelse med valget er faldet på plads. Vi mangler fortsat valgmaterialet fra Qaanaaq området samt fra bygderne Nutaarmiut og Innaarsuit ved Upernavik, siger Nick Nielsen, administrerende direktør i Avannaata Kommunia og fortsætter:

- Vi koordinerer transporten med Air Greenland, som gør en ekstraordinær indsats med at hente valgmaterialet, hvor Tele Post’s chartrede helikopter er indover. Når vi har modtaget valgmaterialet, kan vi afslutte fintællingen af stemmerne, og hvis alt falder i hak, så kan den første samling i kommunalbestyrelsen blive aktuel i næste uge.

Nick Nielsen tilføjer, at der er udsigt til, at det første kommunalbestyrelsesmøde vil foregå i Uummannaq, hvor den kommende borgmester, Sakio Fleischer, kommer fra.

Siumut og Naleraq underskrev den 22. april en samarbejdsaftale for den kommende kommunalbestyrelse, hvor Siumut får borgmesterposten og Naleraq får posten som 1. viceborgmester. Det er endnu ikke afklaret, hvem der får posten som 2. viceborgmester.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl