airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nedrivning giver plads til to nye kollegiebygninger

To gamle kollegiebygninger i Marralinnguaq i Ilulissat er ved at blive revet ned og skal give plads til to nye kollegiebygninger, der skal stå færdig i 2023.
7. juli 2021
Sådan kommer de to nye kollegiebygninger til at se ud.
De to gamle bygninger er hver især på 200 kvadratmeter i grundplan og i to etager. Nedrivningen vil give plads to nye kollegiebygninger på samlet 1.588 bruttoetage-kvadratmeter med i alt 16 lejligheder i varierende størrelse og beregnet til op til i alt 72 beboere.

Det er Selvstyret, der står bag projektet om byggeopgaven, som er en del af en samlet opgave med samtidig opførelse af kollegiebyggeri i fem uddannelsesbyer.

- De to bygninger, der er identiske og som vil være spejlvendte i forhold til hinanden, vil afhængig af behov og yderligere bevillinger eventuelt senere kunne udvides med en tredje kollegiebygning nær de to andre, skriver TNT, der står for tegningen af projektet, og fortsætter:

- Hver bygning rummer otte kollegielejligheder, primært beregnet til studerende med familie eller studerende, der bor sammen i en lejlighed. I hver kollegiebygning er fire lejligheder af typen Bolig+ beregnet til en familie på op til fire personer, og fire lejligheder af typen Bolig++, der er lidt større og beregnet til en familie på op til fem personer. Hver bygning rummer fælles vaskeri, teknikrum, rengøringsrum, depot, fællesrum samt fælles trapperum og gangarealer.

Hovedentreprenøren på opgaven er KJ Greenland A/S.


De to gamle kollegiebygninger i Marralinnguaq.
Nedrivningen set fra nært hold.