airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Værnemidler mod corona og beredskabsplaner tjekkes en ekstra gang

Ansatte i Avannaata Kommunia skal gennemgå beredskabsplaner og tjekke generelle forholdsregler i forbindelse med Naalakkersuisut’s indførelse af restriktioner klokken 16.00 tirsdag den 13. juli.
13. juli 2021
Ansatte i Avannaata Kommunia er gået i gang med at opdatere forvaltningernes beredskabsplaner og skal opdatere generelle forholdsregler mod corona, så de stemmer overens med Naalakkersuisut’s indførte restriktioner i dag tirsdag. Dette var budskabet, som blev fremlagt på et møde i dag tirsdag eftermiddag, hvor fungerende borgmester i Avannaata Kommunia, Jens Ole Nathanielsen, direktionen, byernes borgerforvaltningsledere og et par strategiske chefer deltog.

Hovedbudskabet til borgerne er, at borgerne er påbudt at bruge mundbind i offentligt tilgængelige lokaler og offentlige transportmidler som busser, taxaer, fly samt både og skibe.

På mødet erkendte deltagerne, at eftersom risikoen for knaphed på mundbind i Avannaata Kommunia kan komme på tale, så udleveres der som udgangspunkt ikke mundbind på borgerforvaltningsstederne. Kommunen vil dog have en stak mundbind fremme klar til brug for ældre og andre, der måske ikke har fulgt med i medierne om Naalakkersuisut’s nye restriktioner.

Som oplyst fra landslægeembedet behøver ansatte i kommunen ikke at have mundbind på, når de servicerer borgere. Ansatte, der servicerer borgere i kommunens transportmidler, skal derimod bære mundbind.

Alderdomshjemmene i Avannaata Kommunia holdes fortsat åbne indtil videre, men besøgende skal som i andre offentlige institutioner bære mundbind.

De strammere forholdsregler kan ændres alt efter udviklingen af smittespredningen af coronaen.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl