airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forbedrede trintestresultater i Avannaata Kommunia’s skoler

Trintestresultaterne fra 3. og 7. klasserne i Avannaata Kommunia er steget i samtlige fag på nær en tilbagegang i dansk i 3. klasse.
19. oktober 2021
- Nutidens tekniske hjælpemidler som iPads og spil har udentvivl bidraget til de forbedrede resultater i engelsk, siger Lena RavnDavidsen, formand for Udvalget for Inerisaaneq.
Testresultaterne i fagene grønlandsk, dansk, matematik og engelsk i 7. klasse viser fremgang, og i 3. klasse viser testresultaterne også fremgang på nær testresultatet i faget dansk. Resultaterne har vakt glæde i Udvalget for Inerisaavik.

- Vi har været særligt opmærksomme på, at testresultaterne i nogle fag er forbedret mærkbart, eksempelvis i matematik. Vi har ønsket at få klarlagt baggrunden for stigningerne, og vi ser frem til at få svarene, siger Lena Ravn Davidsen, formand for Udvalget for Inerisaaneq.

De mest mærkbare gennemsnitlige stigninger i testresultaterne er sket i fagene matematik og engelsk i 7. klasse, hvor testresultatet i matematik viste en stigning fra en løsningssikkerhed på 34 procent rigtige i 2020 til 41 procent rigtige i 2021. I faget engelsk er resultaterne steget fra 55 procent rigtige i 2020 til hele 69 procent rigtige i 2021.

Forbedrede evner i engelsk
Trintestene foretages i 3. klasse, når skoleeleverne er på vej til at fortsætte fra yngstetrinet til mellemtrin, som rækker fra 4. klasse til 7. klasse, mens trintestet i 7. klasse foretages, når skoleeleverne er på vej til at fortsætte i ældstetrinet, som rækker fra 8. klasse til 10. klasse.

I 3. klasse er den mest mærkbare forbedring sket i fagene grønlandsk og matematik, hvor sidstnævnte steg fra 46 procent rigtige i 2020 til 53 procent rigtige i 2021.

Testresultaterne i faget grønlandsk i 3. klasse, der ellers har været nedadgående i de senere år fra en gennemsnitlig løsningssikkerhed på 56 procent rigtige i 2018 til 41 procent rigtige i 2020, steg til en løsningssikkerhed på 54 procent i år.

Testresultatet i faget dansk i 3. klasse, hvor løsningssikkerheden har været dalende fra 53 procent i 2018 rigtige til 47 procent rigtige i 2020, er faldet yderligere til 42 procent rigtige i 2021.

- Vi er overbeviste om, at skoleelevernes forbedrede evner i engelsk er en af grundene til de dalende resultater i dansk.

- Vi er ikke i tvivl om, at nutidens tekniske hjælpemidler som iPads, som anvendes til at hente informationer udefra og som er spækket med engelske ord og udtryk, har bidraget til de forbedrede resultater i engelsk. Og børnenes brug af spil til daglig, som vi jo allerede ved forbedrer børnenes engelskkundskaber, må også have påvirket resultaterne i den rigtige retning, siger Lena Ravn Davidsen og fortsætter:

- Vi har fra udvalget ønsket, at lærerne og ledelsen takkes for at have gjort et godt stykke arbejde, og at forældre og skoleelever underrettes om testresultaterne.

Se testresultaterne her.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl