airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ny daginstitution indviet i Uummannaq

Med indvielsen af den aldersopdelte daginstitution blev ventelisten til en daginstitution i Uummannaq nedbragt til omkring ti børn.
2. november 2021

En aldersopdelt daginstitution i Uummannaq med plads til 44 børn blev taget i brug i går den 1. november.

- Den nye daginstitution har plads til 24 vuggestuebørn og 20 børnehavebørn. Børnene er fordelt på tre stuer, der er indrettet ens og som kan anvendes efter behov i forhold til børnenes alder, oplyser Else Marie Ravnshøj Johansen, fagchef for dagtilbud i Avannaata Kommunia.

Ti på venteliste
Else Marie Ravnshøj Johansen oplyser endvidere, at lokalrådet i Uummannaq har været med til at vælge beliggenheden af daginstitutionen, bygningens udseende og godkendelse af inventarindkøb.

- Uummannaq har i forvejen en daginstitution, og med indvielsen af den nye bliver ventelisten i byen nedbragt til omkring ti børn, siger Anna Qvist Siegstad, leder i den nye daginstitution.

Den nye daginstitution på 630 kvadratmeter har to adskilte legepladser til små og store børn.

Der er 13 ansatte i daginstitutionen, som består af en leder, ni stuepersonale, to køkkenansatte og en rengøringsmedhjælper.

Datoen for den officielle åbning af daginstitutionen med blandt andet navngivning meddeles senere på Avannaata Kommunia’s hjemmeside.

Se billeder af den nye daginstitution nedenunder.

Foto: Anna Qvist Siegstad