airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vi kan altid vælge en anden udvej

For at forebygge selvmord har vi lavet en arbejdsgruppe med navnet: Aqqutissaqartuaannarpugut (Vi kan altid vælge en anden udvej)
9. november 2021

 

Vi har indkaldt idrætsforeninger og andre frivillige. På baggrund af dette, er der blev lavet en samarbejdsgruppe, som er:

Politiet. KRK Inua, Sapiik, Qajaq Ilulissat, Miljøarbejderne, idrætsforeningen N-48, samt frivillige der holder foredrag, Kristian Møller, og fodboldspiller Lars Møller.

Med dette samarbejde finder vi det vigtigt at komme ud til forskellige steder, for eksempel idrætsforeningerne, arbejdspladser der har unge praktikanter, skoler samt klubber og væresteder for børn og unge.

Ved det første møde blev det planlagt at komme på besøg ved de unge, mens de er dyrker sport, hvor vi kan fremlægge for dem, hos de forskellige idrætsforeninger. Desuden vil vi i samarbejde med folkeskolerne også fremlægge for de ældre klasser.

I forbindelse med et møde med politiet, blev vi gjort opmærksom på statistik i hele landet viser, at sidste år samt i år, bliver begået selvmord ved slutningen af året, i marts og april når det er begyndt at blive lysere, samt i sommerferie perioden. Det er Vi fik at vide at det er i disse perioder der, bliver begået flest selvmord

Med vores samarbejdspartnere vil vi i disse perioder være synlige og det vil være i disse perioder at vores arbejde med at oplyse samt fremlægge vil finde sted.

Venlig hilsen

Linda Jerimiassen Forebyggelseskonsulent

Fritid og sundhed Ilulissat