airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Alderdomshjemmet i Qaanaaq midlertidigt lukket grundet coronasmitte

Alderdomshjemmet i Qaanaaq er midlertidig lukket for besøgende, efter at en beboer er blevet testet positiv for corona i forbindelse med en konsultation på hospitalet i Nuuk.
17. november 2021
En beboer på alderdomshjemmet i Qaanaaq blev testet positiv for corona i Nuuk.
Den ældre beboer blev i forbindelse med en konsultation på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk den 13. november testet positiv for corona og blev herefter indlagt i isolation. Ledsageren til den ældre patient, der er på vej tilbage til Qaanaaq og som nu opholder sig i Ilulissat, bliver også undersøgt efter reglerne.

- Alderdomshjemmet i Qaanaaq er derfor midlertidigt lukket for besøgende, og beboerne er nu undersøgt for mulig smitte med corona. Alderdomshjemmet vil være lukket for besøgende, indtil vi ved mere om resultaterne af undersøgelsen, siger Panigpak Daorana, borgerforvaltningsleder i Qaanaaq.

De kommunale beredskabsplaner for at forebygge yderligere smitte af corona er sat i gang i alderdomshjemmet i Qaanaaq.

- Indtil videre har vi ikke nogen viden om, hvor smitten stammen fra, og da der også er forkølelse i omløb, anmoder vi borgerne i Qaanaaq om at forholde sig i ro, indtil undersøgelserne giver os yderligere viden, siger Panigpak Daorana.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Arkiv