airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Endnu et værested i Upernavik på trapperne

Et værested for børn og unge, der skal have til huse i familiehuset i Upernavik, bliver en mulighed til næste år.
16. december 2021
Børn og unge vil få mulighed for at tale med en voksen på det nye værested.
- Vi vil gerne give børn og unge i byen endnu en mulighed for aktiviteter og mulighed for at tale med en voksen, hvis de skulle få behov for det. Vi er i gang med at forberede en stillingsannonce, så vi kan få ansat en pædagog og en medarbejder, siger Karen Lund Fleischer, fagchef for Forvaltning for Familier.

Forvaltningen for Familie har hentet inspiration fra værestedet i Ilulissat, hvor børn har mulighed for en samtale, hvis behovet skulle opstå således, at der kan tages initiativ til forebyggende indsats.

- Vi er bekendt med, at der er behov for forebyggende indsats blandt børn i Upernavik, og da vi allerede har lokaler i familiehuset, som kan anvendes til formålet, kan værestedet tilbydes fra næste år, siger Karen Lund Fleischer.

Der er i forvejen to skolepasningsordninger i Upernavik, hvor skoleelever fra 1. til 3. klasse har pasningsmulighed i Qaamaliaq, og hvor skoleelever fra 4. til 7. klasse har mulighed for at lave aktiviteter i Klub Nordstjerne. Begge skolepasningsordninger holder åbent fra klokken 12.00 til 17.00.

Om aftenen har børn fra 4. klasse og indtil konfirmationsalderen mulighed for aktiviteter i værestedet Qaamaliaq, mens unge fra konfirmationsalderen op til 21 år har aktivitetsmuligheder i Klub Nordstjerne fra klokken 19.00 til 22.00.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl