airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ilulissat ser frem til ICC topmøde

” Det er vigtigt for os alle at bevare og styrke de bånd, vi har til vore frænder i det arktiske” siger borgmester Palle Jerimiassen.
27. juni 2023

Delegerede fra det arktiske områder holder møder i Avannaata Kommunia

Om tre uger vil Ilulissat summe af aktiviteter, samvær og workshops, når ICC samler inuit og andre arktiske oprindelige folk i byen d. 17. – 21. juli.

ICC er den internationale organisation, Inuit Circumpolar Conference, som repræsenterer omring 180.000 inuitter, der lever i Alaska, Canada, Grønland og Chukotka (Rusland).

Mødet med delegerede fra Inuit Circumpolar Conference har meget på programmet,

”Vi glæder os til, at medlemmer af ICC kommer og holder deres møder her i Ilulissat. Vi skal som kommune gøre vores bedste for at det bliver en uforglemmelig oplevelse,” siger borgmester Palle Jerimiassen, Avannaata Kommunia.

Ifølge ICC vil der være deltagere fra Alaska, Canada, Samerne og andre arktiske lande samt andre repræsentanter i organisationer. ICC’s delegeretmødet er arrangeret efter ICC holdt en online generalforsamling i 2022.

”Målet med dette møde er at reflektere over fremskridtene i ICC’s arbejde, gøre status på den seneste udvikling, videreudvikle ICC’s arbejdsplaner, herunder Ilulissat-erklæring, samt fejre Inuits fællesskab og kultur”, skriver ICC i en pressemeddelelse.

Udover ICC’s møder, så er værtskommunen, Avannaata Kommunia, i fuld gang med at sikre kulturelle oplevelser.

”Det er vigtigt for os alle at bevare og styrke de bånd, vi har til vore frænder i det arktiske. Vi har en lang historie med traditioner, sprog og kultur til fælles. Det bliver godt at kunne mødes fysisk. Alle i byen får mulighed for at være med til de mange arrangementer,” fortæller Palle Jerimiassen.

Arctic Peoples Conference

Den 17.-19. juli holder ICC sit delegeretmøde. Deltagerne skal drøfte emner som forvaltning af havet, infrastruktur, jagt og fødevaresikkerhed, oprindelig folks sprog samt ICC’s interne organisationsstruktur.

Den 20.-21. juli vil ICC sammen med Samerådet være værter for 50-årsfejring af Arctic Peoples Conference, der blev holdt i 1973. Her vil resultater igennem de seneste 50 år blive drøftet.

”Arctic Peoples Conference vil være en mulighed for at fremme god regeringsførelse i Arktis samt fremme og videreudvikle fredelig sameksistens og samarbejde”, skriver ICC.

Hold øje med programmet i Ilulissat på Avannaata Kommunias hjemmeside og Facebook-side.

Læs mere om Inuit Circumpolar Council – United Voice of the Arctic

ICC-delegeret mødet er ikke det eneste arrangement, borgmesteren og kommunalbestyrelsen har trukket til Avannaata Kommunia. I efteråret 2023 arrangeres en international klimakonference. I 2024 vil der være både is-musik-festival, langrendsløb, Arctic Games og Jagt & Fiskerimesse.

”Politisk ønsker vi at udbrede turistsæsonen både til en større del af året og ved tiltrække arrangementer, der har rod i vores lokale kultur og traditioner,” fortæller borgmester Palle Jerimiassen, Avannaata Kommunia.