airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunens byplanlæggere var vært for national konference

Temaet var ”Planlægning i det åbne land”
20. oktober 2023

Byplanlæggere fra hele Grønland var samlet i Ilulissat til tre dage med viden, netværk og udveksling af erfaringer.

Teamet for dette års ’plan-dage’ som de kaldes, var planlægning i det åbne land. Avannaata Kommunia og mange andre kommuner i Grønland får flere og flere ansøgninger om at kunne bruge det åbne land til fx hytter, telt-byer til turister, boliger og ATV-spor.

 

Men lovgivningen er ikke altid klar i forhold til, hvad der er tilladt, så der er mange fælles udfordringer på tværs af kommunerne. Læs mere (LINK)

 

Avannaata Kommunia vært

I år var det Avannaata Kommunias byplanlæggere, der var værter og ansvarlige for det spændende program. De tre dage var fyldt med oplæg, der kunne inspirere, give viden og pege på fælles udfordringer og mulige løsninger for deltagerne. Fx ny kortlægning af Grønland, råstofstyrelsens interesser i det åbne land og de kommende ændringer i landets planlov.

 

UNESCO-områder i Grønland kan være en særlig udfordring for at kunne give planlægge og tillade aktiviteter i det åbne land og Avannaata Kommunias Site Manager i Isfjordskontoret, Bo Albrechtsen,  gav deltagerne et oplæg om lovgivning og muligheder.

Avannaata Kommunias tre byplanlæggere sidder på Rådhuset i Ilulissat. Se mere om UNESCO-området i Avannaata Kommunia på kangia.gl

 

Hvis du er interesseret i at læse om de planer der er for udvikling af Avannaata Kommunia, så kig i kommuneplanerne her ”Kommuneplan, Avannaata Kommunia 2018-2030” 

Kommuneplan 2030 (avannaata.gl)

 

Michael Schmidt, Terese Linné Vangstrup og Zinaida Liashonak, byplanlæggere Avannaata Kommunia