airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ice Music Festival, langrendsløb og vinterlege er på vej til Avannaa

Strategi skal tiltrække flere vintergæster
7. marts 2024

Kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia har netop besluttet at gå videre med ideen om at etablere Avannaa Arctic Games. Et idrætsarrangement, hvor der skal dystes i traditionelle Inuit sportsgrene.


Efter planen skal det første Avannaa Arctic Games afholdes i februar 2025 i Ilulissat med deltagere fra Nunavut, Nunavik, Alaska og Grønland. Ønsket er at knytte endnu stærkere bånd med stammefrænder fra Canada og Alaska.


”Vi har mange dedikerede og dygtige sportsudøvere i de arktiske sportsgrene i hele kommunen, så en begivenhed som Avannaa Arctic Games vil være et meget interessant arrangement både sportsligt og kulturelt, ” siger borgmester Palle Jerimiassen Avannaata Kommunia.


Han står derfor i spidsen for en lille delegation, der skal til Alaska i forbindelse med Arctic Winter Games for at mødes med ministre og andre besluttende repræsentanter. Kommunen har gennem et år arbejdet med ideen og er klar til at præsentere ideen og invitere deltagere.


Det nye Avannaa Arctic Games er ét i en række af arrangementer, der skal gøre det mere attraktivt at bo, arbejde og besøge Avannaata Kommunia.


”Politisk er vi enige om at tiltrække og etablere spændende og unikke arrangementer til Avannaata Kommunia i et bæredygtigt tempo. Ambitionen er at udvide turistsæsonen med en række arrangementer, som både er spændende for turister og lokale,” siger Palle Jerimiassen.


Ice Music Festival 2024

Ambitionen om at tiltrække unikke arrangementer er allerede godt i gang. I weekenden 9. og 10. marts 2024 vil den første Ice Music Festival i Grønland blive afholdt i Ilulissat under navnet Greenland Sessions.


Den norske Ice Music Festival, der er etableret af musikeren og komponisten Terje Isungsted, er kendt som en af verdens unikke begivenheder. Med koncerter i Ilulissat et er 20. gang is, musik, kunst og klimavidenskab spiller sammen. Der afholdes to koncerter, hvor både scenografi og musikinstrumenter er opbygget af forskellige typer is fra området. Lokale fiskere har blandt andet hentet is i området omkring Ilulissat Kangia, som isbygger Petter Bergerud sætter sammen.


Vært for Ice Music Festival er Isfjordcentret og byens børn inviteres til særlige Science Camps, som skal gøre dem nysgerrige på is og de videnskaber, der undersøger isen og klimaets påvirkning.


Grønlandske sangere og musikere er inviteret med til koncerterne, som den norske og internationalt kendte komponist og musiker Treje Isungsted gennemfører.


”Vi søger samarbejder med dygtige og passionerede mennesker, som kan være med til at løfte arrangementer der passer til vores kultur, natur og traditioner. Isfjordscentret er en fantastisk ramme og er værter for festivalen,” siger borgmester Palle Jerimiassen (AI) Avannaata Kommunia.


Langrend og maratonløb på havis

Senere på foråret, den 13. april 2024, gennemføres det første Ilulissat Icefjord Challenge – et langrendsløb, hvor den lokale skiklub er arrangør og kommunen samarbejder med World of Greenland og ILLU – Science & Art om at etablere et langrendsløb for alle. I ugen op til vil der være undervisning i langrend for børn og frivillige vil være aktive i gennemførelsen.


Længere nordpå i kommunen er der også udviklet unikke muligheder. I Uummannaq løbes der 30. marts Ice Maraton på havisen omkring byen. Deltagere er både lokale løbere og udenlandske deltagere.


”Vi er godt i gang med at opfylde ambitionen om at forlænge turistsæsonen og dermed sikre indtægter og job i branchen hele året. Dermed kan vi forhåbentlig også inspirere især de unge til at uddanne sig inden for branchen, så de kan være en aktiv del af udviklingen,” siger borgmester Palle Jerimiassen (AI) Avannaata Kommunia.

…………………..

Explore North Greenland & UNESCO Audio Guide

Besøg kommunens nye hjemmeside målrettet gæster og tilbud fra lokale turistoperatører. Fokus er på at styrke nysgerrighed og invitere til at udforske det særlige ved Avannaa.

Ilulissat UNESCO Audio Guide

Isfjorden og UNESCO Verdensarvsstedet omkring Ilulissat rummer fantastiske fortællinger om kultur, tradition og natur gennem århundrede. Kommunen har udviklet en grundig guide, der indeholder unikke fortællinger om den særlige natur og kultur i UNESCO Verdensarvsstedet i Ilulissat.