airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qaasuitsup Kommunias regnskaber

11. maj 2018

På baggrund af Kommune Qeqertalik borgmesters udtalelse fornylig i pressen føler jeg mig forpligtiget til at fremkomme med følgende udtalelse:
Jeg skal først og fremmest gøre det klart, at Qaasuitsup Kommunias regnskaber for 2017 endnu ikke er færdiggjorte. Man regner med at kunne fremlægge regnskabet i juni. Vi er dog gjort bekendt med: at den forhenværende kommunes regnskabs underskud er langt større end det man havde forventet. Det betyder dog ikke, at hverken Avannaata Kommunia eller Kommune Qeqertalik ikke får midler fra Qaasuitsup Kommunia. De fleste af vores arvegods fik vi ved årsskiftet, og på baggrund af det driver vi nu vores kommuner.

For det andet ønsker jeg at udtrykke: Når jeg har modtaget Qaasuitsup Kommunias officielle reviderede regnskaber, skal jeg nok udtale mig om dem.

Vi skal i forhold til vores borgere i Avannaata Kommunia udtrykke, at vores borgere ikke har grund til bekymring. Vi har gode forhåbninger for driften af Avannaata Kommunia for i år.
 

Med venlig hilsen

Palle Jerimiassen
Borgmester