airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forbedrede forhold i Qaanaaq’s fritidsordning

Fritidsordningen i Qaanaaq er blevet udvidet med en bygning. Dermed har byens omkring 80 skolebørn fået flere kvadratmeter at gøre godt med, der betyder, at trivslen for både børn og ansatte er øget markant.
30. oktober 2019
Fritidsordningen er udvidet med denne bygning, hvor byens unge også holder til om aftenen.

Bygningen, som fritidsordningen er flyttet ind i, var tidligere tilholdssted for byens gangbesværede og ældre.

- Før udvidelsen af fritidsordningen var børnene tilbøjelige til at blive forvirrede og irritable, og de ansatte måtte ofte gribe ind, når der var opløb til uoverensstemmelser blandt børn. Og nu da vi har fået forbedrede pladsforhold, er børnenes trivsel blevet markant forbedret, hvor de anerkender hinanden og er blevet gladere, fortæller David Qujaukitsoq, afdelingsleder under sundhed og fritid i Qaanaaq.

Forbedrede arbejdsforhold
Fritidsordningen har nu til huse i to bygninger, og de omkring 80 børn i byen er fordelt. Tilsammen er der syv ansatte i fritidsordningen, der også har mærket til forbedringerne.

- Nu hvor vi har fået mere luft, oplever vi ikke længere irritabilitet blandt børnene, og jeg under de ansatte for at have fået forbedrede arbejdsforhold, da de jo tidligere har arbejdet under trange pladsforhold, siger David Qujaukitsoq.

Fritidsordningen flyttede ind i de nye lokale i sidste uge. Samtidig får byens unge også bedre kår, idet fritidsordningen bruges som klub om aftenen.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Sundhed & Fritid, Qaanaaq


Trivslen blandt børn er øget markant efter udvidelsen af fritidsordningen. 
Arbejdsforholdene for de ansatte er også forbedret.