airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mindeord over værdig søn af Nordgrønland

Af: Palle Jerimiassen (S), borgmester i Avannaata Kommunia
Hundehold hører til i Nordgrønland, og til glæde for borgerne har hundeslædevæddeløb været praktiseret mange steder i adskillige år. På grund af den teknologiske udvikling har brugen af slædehunden været i tilbagegang i de senere år, men jeg mener, at vi har formået at fastholde hundehold den dag i dag takket være Ole’s ide i 1989.
13. december 2019

Da Ole fik ideen, så han vigtigheden i, at kommende generationer måtte værne om den grønlandske hund som et bevaringsværdigt arv, og at traditionerne omkring hundeslæden i Nordgrønland måtte bevares for eftertiden. Derfor startede han traditionen med hundeslædevæddeløbet i Nordgrønland, hvorved hans ide kunne føres ud i livet.

Hundeslædevæddeløbet i Nordgrønland er blevet hele landets eje. Ole ældedes og er nu gået bort, men borgerne i Nordgrønland vil ud fra interesse videreføre hans arbejde, og hans tanker og mål vil dermed leve videre.

Borgerne blev sidste år efter færdiggørelsen af hundeslædevæddeløbet påmindet om Ole’s glade og muntre væsen, som jeg mener, at vi alle i Grønland kan lære af. Hans budskab var nemlig, at vi bør værne om kulturværdierne, så de kan føres videre til de næste generationer, for hvis vi vælger at kævles, risikerer vi at miste meget.

Til trods for Ole’s indholdsrige liv, fortæller jeg kort om hans vigtige virke inden for hundeslædevæddeløbet. På vegne af kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia bringer jeg vores medfølelse til hans familie, børn og kone.

Æret være Ole’s minde.