airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Dispensation for vinterkørsel i UNESCO verdensarvsområde

Avannaata Kommunia har givet dispensation til anvendelse af motoriserede køretøjer i vintertransportkorridoren i UNESCO verdensarvsområdet, der ligger mellem Ilulissat by og Kangia.
24. januar 2020
Vintertransportkorridoren, hvor der må køres med motoriserede køretøjer, er afmærket med en grøn streg.
Dispensationen bliver givet efter at kommunen har modtaget flere ansøgninger om dispensation til at køre på området. Dermed gives der mulighed for at anvende snescootere i forbindelse med transport af fisk, turister og almen kørsel for borgere.

- I Avannaata Kommunia er vi glade for at kunne give mulighed for at køre på transportkorridoren. Vi er særligt glade for, at fiskere og turistoperatører kan benytte transportkorridoren, som har afgørende betydning for byens erhvervsliv og fiskefabrikkernes råvareforsyning, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Vilkår for færdsel

Dispensationen for at køre på transportkorridoren er gældende fra den 23. januar 2020 til vintersæsonen 2020 slutter. Avannaata Kommunia meddeler, hvornår kørslen skal indstilles.

Ud over snescooterkørsel må der anvendes pistemaskiner, der skal sørge for at præparere spor til transportkorridoren. Al kørsel uden for den præparerede rute er ikke tilladt, og der må ikke foretages skarpe sving, der kan gøre skade på vegetationen.

I tilfælde af uheld, der medfører gener for miljøet, skal der omgåede foretages nødvendige foranstaltninger for at begrænse forureningen, og beredskabet skal underrettes. Der må desuden ikke efterlades materialer eller affald i det åbne land i forbindelse med anvendelse af korridoren.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Kortillustration: Teknisk Forvaltning