airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Glad for at være forsøgskommune

Samarbejdsaftalen om et pilotprojekt for bedre trivsel og udvikling for børn fra 0-18 år falder helt i tråd med kommunens indsatsområder for børn og unge, og derfor ser borgmester Palle Jerimiassen frem til samarbejdet om pilotprojektet med Naalakkersuisut.
12. februar 2020
Underskrivelsen af samarbejdsaftalen om pilotprojektet blevunderskrevet af Naalakkersuisoq Martha Abelsen og borgmester Palle Jerimiassen.  

- Vi har i Avannaata Kommunia i forvejen politiske indsatsområder om at skabe gode og trygge rammer for alle kommunens børn og unge, hvor vi gennem tidlig indsats for de gravide og et tværfagligt samarbejde mellem kommune, jordemødre, sundhedsplejersker, børneinstitutioner og skoler vil sikre, at børn og unge får en så god start på livet som muligt.

- Der er mange familier i god trivsel, men der er også nogle børn, som skal have særlig hjælp, hvor en tidlig indsats er afgørende. Derfor passer det os fint, at Avannaata Kommunia indgår som forsøgskommune i Naalakkersuisuts pilotprojekt. Vi håber på, at vi sammen med Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen, får et godt samarbejde og når frem til gode resultater, som kan være til gavn for resten af kommunerne i Grønland, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.

Det blev aftalt i samarbejdsaftalen, at programmet for pilotprojektet indledningsvist starter op i Ilulissat, Ilimanaq, Oqaatsut, Qeqertaq og Saqqaq, hvorefter erfaringer fra denne del af kommunen afprøves i den resterende kommune.

Underskrivelsen af samarbejdsaftalen om pilotprojektet til bedre trivsel og udvikling for børn i Grønland fandt sted den 10. februar 2020.

Aftalen i sin helhed kan hentes her.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl

Asseq: Namminersorlutik Oqartussat