airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Allorfik - Gratis behandlingsmulighed for misbrugere

Vredesudbrud blandt befolkningen, som udvikler sig til krænkende eller hensynsløs adfærd over for andre, får nu forebyggelsesafdelingen i Avannaata Kommunia til at bidrage med synliggørelse af gratis behandlingsmulighed i Allorfik Avannaa.
3. april 2020

- Politiet oplever i forbindelse med deres arbejde, at krænkende og hensynsløs adfærd over for andre er blevet mere udbredt i hele Grønland. Politiet tror, at vredesudbruddene især sker blandt hashmisbrugere, som er den gruppe af misbrugere, der til forskel fra misbrugere af alkohol og spil, sjældent henvender sig om deres misbrug, netop fordi de har svært ved at se og erkende, at de har et misbrugsproblem. Politiet tror, at vredesudbruddene hænger sammen med forholdsreglerne under coronasituationen, som alle må indordne sig under. I den forbindelse vil vi gerne være med til at synliggøre Allorfik, siger Rigmor Villadsen, der er koordinator for Sundhed og Fritid i Avannaata Kommunia.

 

Samtaler og behandling

Allorfik Avannaa, der er beliggende i Ilulissat og som kan varetage behandling af misbrugere af alkohol, hash eller spil, tilbyder samtaler og behandling for borgere i Avannaata Kommunia. Enhver kan møde uanmeldt op i behandlingscenteret eller ringe på mobilnummer +299 22 25 50 eller sende en sms-besked. Allorfik kan tage imod telefoniske, skriftlige og personlige henvendelser alle hverdage fra klokken 9.00 til 15.00.

 

Behandlingstilbuddet i Allorfik, der er gratis, består af samtaler en til fem gange om ugen i cirka 17 uger og derefter mulighed for efterbehandling i 26 uger, der består af samtaler og øvelser i mindfulness i grupper.

 

Behandlingscenteret tilbyder også samtaler og undervisning for pårørende til en, som er afhængig af rusmidler eller spil.

 

I Allorfik Avannaa er der seks ansatte, hvoraf fem er behandlere og en er gruppeleder og behandler. Behandlingscenteret har også et rejsehold, der kan tage ud til andre byer og behandle misbrugere.

 

Læs mere om Allorfik’s behandlingstilbud her.

 

Læs også om Naalakkersuisut’s tilbud inden for forebyggelse og sociale indsatser her:

https://socialstyrelsen.nanoq.gl/Borger?sc_lang=da

 

Borgere har også mulighed for at komme til samtale hos den lokale præst.

 

Tekst: Káte Hansen, khan@avanaata.gl