airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Voldsom brand på lossepladsen i Ilulissat

En voldsom brand på lossepladsen i Ilulissat, der udvikler giftigt røg, har været i gang kort før middag. Borgerne skal holde sig på afstand på grund af eksplosionsfare og skal ligeledes holde vinduer og døre lukkede på grund af røgen, der nu er på vej ind mod byen.
20. maj 2020
- Der er åbenbart tankbeholdere og tønder, der forårsager eksplosioner. Bilisterne skal derfor holde sig på afstand og må ikke parkere og opholde sig ved vejsvinget til lossepladsen. Lige nu er vinden svag, og røgen er langsomt på vej mod byen. Folk skal derfor holde døre og vinduer lukkede, når røgen når ind over byen, siger Jens Dahl, beredskabschef i Avannaata Kommunia.

Beredskabschefen fortæller, at to ansatte, der holder opsyn med lossepladsen, ikke havde observeret noget usædvanligt ved klokken 11.00, da de forlod stedet, men at røgen var blevet observeret ved 11.30 tiden.

- Ingen ved, hvordan branden er opstået, men ilden har åbenbart godt fat i mængden af affaldet, og branden kan ikke slukkes foreløbig. Indtil videre forsøger vi derfor at kontrollere ilden, forklarer beredskabschefen.

Selvom det ikke er tilladt for folk at opholde sig ved området ved vejsvinget til lossepladsen, har bilisterne mulighed for at køre til og fra lufthavnen.

Senest brød der brand på lossepladsen for tre år siden, som viste sig at være påsat.

Ilulissat har et forbrændingsanlæg, der fortsat er i brug, og andet ikke brandbart materiale bortskaffes og transporteres til lossepladsen, der nu er i brand.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Avannaata Kommunia