airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nationaldagen online og live


Borgerne i Ilulissat får mulighed for at opleve et væld af kulturelle arrangementer på nationaldagen, mens borgere udenfor kommunen får mulighed for at følge en række arrangementer direkte på kommunens Facebook, hvor man også får mulighed for at se indspillede videoer med relevans for kulturdagen.
19. juni 2020
Avannaata Kommunia fejrer nationaldagen med maner. Sermermiut Kulturhuset’s arrangementkoordinatorer har lavet et program for dagen fyldt med spændende arrangementer, hvor kendte musikere og sangere vil komme med musiske indslag.

Dagen startes med en flaghejsning foran rådhuset, hvor borgmester Palle Jerimiassen vil holde tale.

- Begivenheden, som også indeholder sangindslag, vil kunne følges direkte på kommunens Facebook, og der vil blive serveret morgenmad. Vi vil i løbet af dagen bringe begivenhederne live på Facebook, eksempelvis, når vi fløjter jollefiskerne til afgang, hvor de skal konkurrere om at være den første til at fange en sæl. Vi vil også sende live ved arrangementerne ud mod Sermermiut, hvor borgerne plejer at koge eller stege mad og spise i det fri. Her vil flere kendte musikere som Maalia & Juuna samt Josef og Nick underholde med musiske indslag, siger Katrine Noahsen Gundel, der er koordinator for Sermermiut Kulturhusets arrangementer.

Gratis sælkød
Programmet for arrangementerne i løbet af nationaldagen blev stablet på benene i samarbejde mellem Sermermiut Kulturhuset og foreningerne i Ilulissat. Sælfangst, kirkegang, uddeling af sælkød, grønlandsk polka, fodboldkamp blandt sportsforeningernes oldgirls og –boys og en masse spændende arrrangementer, som borgerne i Ilulissat kan deltage i, kan ses på følgende program: Nationalddag_da

Arrangørerne har indkøbt sælkød, som vil blive uddelt gratis på nationaldagen, og førstepræmien ved sælfangstkonkurrencen er en jagtriffel.

- Der vil være begrænset adgang til uddelingen af kulturprisen, der vil foregå i Sermermiut Kulturhus på grund af landslægeembedets retningslinier for at forhindre risikoen for coronasmitte. Inviterede gæster får adgang, mens et begrænset antal borgere får adgang til dette arrangement, siger Katrine Noahsen Gundel og tilføjer:

- Borgerne må gerne være ansvarlige og følge landslægeembedets anbefalinger om at undgå for store forsamlinger, og de må især gerne undgå for tæt kontakt med folk, de ikke omgås til daglig.

Ilulissat museum holder åbent på nationaldagen og viser videoer af korsangere fra 1990’erne, og der vil være danseopvisning udenfor museet. Se museets program her: Nationalddag_mus