airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hæderstegn til Brandformand

Brandformanden i Saattut, Isak Mathiassen fik Dronningens Hæderstegn, for 50 års tro tjeneste i brandvæsenet
1. juli 2020
Fra venstre: Isak Pjetturson,beredskabsinspektør i Uummannaq, Isak Mathiassen, der fik Dronningenshæderstegn for 50 års tro tjeneste i brandvæsenet samt Jens Dahl,beredskabschef i Avannaata Kommunia.

Fredag d. 26. Juni 2020 fik brandformanden i Saattut Isak Mathiassen overrakt Dronningens Hæderstegn for 50 års tro tjeneste i Brandvæsenet. Hæderstegnet blev overrakt på skolen i Saattut.

Jubilaren påbegyndte sit karriere indenfor brandvæsenet i året 1964, hvorfor Hæderstegnet er dateret 01. Septemter 2014. Af forskellige grunde, blev overrækkelsen først gennemført i år, i forbindelse med Beredskabsinpektøren fra Uummannaq, Isak Pjettursson samt Beredskabschefen i Avannaata Kommunia, Jens Dahl´s bygdebesøg for inspekteringen af bygderne i Uummannaq.

Derfor er det reelt 56 års tro tjeneste for Isak Mathiassen, som må siges for at være en stor dag for både ham selv, hans kollegaer samt for hans familie.

Det kan være noget af en stor udfordring at fungere som brandformand i bygder i Grønland; dels for mandskabs- og materialle mæssige omstændigheder, da mandskabet også ofte må passe deres hovederhverv som fisker og fanger i det daglige, som altid har været en stor udfordring i hele Grønlands bygder. Materialet skal også i lighed med andre instanser også vedligeholdes og som ofte kan være noget af en udfordring for en hver brandformand.

Overrækkelsen af hæderstegnet blev overværet til dels af bygdens og byens administrative medarbejdere, øvrige medlemmer indenfor brandvæsenet samt af jubilarens kone, Aaninnguaq Mathiassen og dets egne børnebørn og tipoldebørn.

Kæmpe stort tillykke til Isak Mathiassen på den store dag, hvor det sjovt nok også skulle overrækkes af 56 årige Beredskabschef, Jens Dahl

Med venlig hilsen
Jens Dahl, Beredskabschefen i Avannaata Kommunia


Isak Mathiassen og hans kone Aaninnguaq Mathiassen.