airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester og hans følge på corona-forebyggende tur

Borgmester i Avannaata Kommunia og hans følge af partirepræsentanter samt embedsmænd tager alligevel på orienteringstur. Turen går til Uummannaq og Upernavik, hvor enkelte borgere får mulighed for at komme i dialog med borgmesteren eller embedsmænd. Orienteringsmøderne startes i Ilulissat på mandag den 7. september.
4. september 2020
Tidligere planlagte møder i Uummannaq, Upernavik og Qaanaaq, der skulle være afholdt i august måned, blev aflyst for at minimere muligheden for coronasmitte. I næste uge afholdes der i stedet corona-forebyggende møder i byerne Ilulissat, Uummannaq og Upernavik, og et lignende møde er planlagt til at ske i oktober måned i Qaanaaq.

- Vi vil ikke afholde borgermøder i byerne på grund af Naalakkersuisut’s gældende forholdsregler i forbindelse med Covid-19, men vi giver enkelte borgere, der har noget på hjerte, mulighed for at komme i dialog med borgmesteren, partierne eller enkelte embedsmænd. Borgerne i Ilulissat gives dog ikke mulighed for at komme i dialog enkeltvis, da de i forvejen har mulighed for at komme i dialog med borgmesteren hver torsdag fra klokken 10.00 til 12.00, siger borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen.

Borgmesteren oplyser i den forbindelse, at delegationen af kommunalpolitikere og embedsmænd fra Ilulissat, der skal deltage i turen, er blevet testet for coronavirus i går torsdag den 4. september, og at de vil blive orienteret om testresultaterne, inden afrejsen fra Ilulissat på torsdag den 10. september.

Formålet med turen er at afholde møder med lokaludvalgsformænd, bygdebestyrelsesformænd samt lokalt valgte kommunalbestyrelsesmedlemmer, som skal orienteres om status for kommunens planer og økonomi. I stedet for at borgmesteren og hans følge tager på enkelte bygdebesøg, rejser de enkelte bygdebestyrelsesformænd ind til byerne for deltage i orienteringsmøderne.

Møderne, der skal afholdes fra klokken 9.00 til 15.00, er planlagt som følger:

- Ilulissat, mandag den 7. september i kulturhuset Sermermiut
- Uummannaq, torsdag den 10. september i sportshallen
- Upernavik, lørdag den 12. september i forsamlingshuset.

Borgerne i Uummannaq og Upernavik gives mulighed for at komme i dialogmøde fra klokken 15.00 til 17.00 i nævnte datoer.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Internettet

Borgmesteren og hans følge skal på corona-forebyggende tur.