airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

To fiskerimesser til næste år

Kommunalbestyrelsen har godkendt økonomiudvalgets indstilling om, at jagt- og fiskerimessen, der skulle være afholdt i Ilulissat i oktober måned i år, udsættes til april måned næste år. Dermed vil der blive afholdt to fiskerimesser til næste år.
8. september 2020
Næste år afholdes der to fiskerimesser.
- Det er vigtigt, at især fiskerne i Grønland får mulighed for at følge udviklingen inden for fiskeriudstyr, både og lignende, og derfor aflyses den tidligere planlagte jagt- og fiskerimesse ikke, men udsættes til at ske næste år. Dermed vil der blive afholdt to fiskerimesser næste år, et i Grønland og et i Aalborg, sagde Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia under kommunalbestyrelsesmødet den 20. august.

Det er Naalakkersuisut’s bekendtgørelse om midlertidige foranstaltninger mod smitsomme sygdomme, der er den egentlige grund til udsættelsen af jagt- og fiskerimessen. Ifølge foranstaltningerne, der er gældende indtil den 31. december 2020, må der højst være 100 deltagere i indendørs arrangementer. Dette stemmer ikke overens med antallet af messeudstillere på 75, som gerne deltager med mindst to udstillingspersonale, og derudover deltager kommunerne, KNAPK, fiskerivirksomheder og andre med omkring 150 deltagere.

Messer i april og oktober
Det er økonomiudvalget indstilling, der ligger til grund for kommunalbestyrelsens afgørelse om, at jagt- og fiskerimessen, der skulle være afholdt i oktober måned i år, udsættes til april næste år.

Økonomiudvalget havde ellers sat spørgsmålstegn ved datoerne for afholdelsen af jagt- og fiskerimessen til foråret af flere grunde. Dels er der kommunevalg omkring det tidspunkt, hvor ansatte i kommunen vil have travlt med valgopfølgningen, og dels falder planerne sammen med påskedagene. Alligevel blev datoerne for jagt- og fiskerimessen fastholdt, så arrangørerne kan få mulighed for at planlægge arrangementerne.

Jagt- og fiskerimessen vil blive gennemført fra den 13. april til og med den 15. april, mens Danfish International, der har et internationalt islæt, afvikles fra den 13. til og med den 15. oktober. Planerne for begge messer fremgår på arrangørenes, Aalborg Kongres & Kultur Center’s hjemmeside.

Dermed overføres et budgetteret beløb på 1 million kroner til næste år. 600.000 kroner var budgetteret til afholdelsen af messen efter aftale med Aalborg Kongres & Kultur Center, og 400.000 kroner var budgetteret til renoveringen af hallen og Kulturhuset Sermermiut.

Avannaata Kommunia har i forvejen brugt 850.000 kroner til forberedelserne af fiskerimessen, hvoraf 550.000 kroner blev brugt til køb af et messetelt, og 300.000 kroner er gået til aflønningen af en projektkoordinator.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Illustration: Aalborg Kongres & Kultur Center