airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

NAKUUSA’s resolutioner overrakt til borgmesteren

NAKUUSA’s repræsentanter fra Ilulissat deltog i den landsdækkende overrækkelse af deres resolutioner til Naalakkersuisut og kommunernes borgmestre, der foregik gennem videokonference. Skoleeleverne overrakte resolutionerne til Avannaata Kommunia’s borgmester, Palle Jerimiassen.
20. november 2020

- Jeg er rigtig spændt på at læse resolutionerne og ser frem til at føre dem ud i livet, og jeg glæder mig altid over vores samarbejde, sagde borgmester Palle Jerimiassen til de forsamlede NAKUUSA repræsentanter, der i dagens anledning havde overtaget kommunalbestyrelsesmedlemmernes stole.

Derefter kom borgmesteren ned i øjenhøjde med børnene og forklarede:

- Jeg startede i sin tid som jer med at blive medlem af elevrådet og har siden været medlemme af klubråd, klubbestyrelse, partiets ungdomsbestyrelse, kollegierådsbestyrelse, brancheskolebestyrelse, KANUKOKA, kommunalbestyrelse, og nu sidder jeg her som borgmester. Så jeg er rigtig spændt på at opleve, hvordan jeres fremtid vil udvikle sig.

Resolutionerne, der blev til under børnetopmødet den 5. november i år, er opdelt i undertemaerne ”Identitet, mangfoldighed og de sociale medier” og indeholder 11 resolutioner. Blandt andet ønsker børnene flere informative videoer om forskellige kulturer i Grønland, flere indsatser mod mobning, diskussion om hvordan man skal opføre sig på de sociale medier og en del andre resolutioner, der nu skal føres ud i livet i kommunerne.

På børnetopmødet den 5. november kunne borgmester Palle Jerimiassen blandt andet fortælle over for NAKUUSA’s repræsentanter i Avannaata Kommunia, at kommunalbestyrelsen netop havde vedtaget oprettelsen af en Børn og Unge Kommunalbestyrelse, så børnenes stemmer kan følges op med endnu bedre resultater.

Se billederne fra dagen nedenunder.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl