airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

KOMMUNENS INFORMATION VEDR. CORONATILFÆDE I ILULISSAT

20. december 2020

Vi har alle længe været klar over, at der er en risiko for, at corona kan komme til vores kommune. Coronastaben har her til eftermiddag informeret mig om, at der er konstateret seks tilfælde af COVID-19 i Ilulissat. Smitten vurderes til at være under kontrol, og de berørte er informeret og i isolation. Smitten blev konstateret ved re-test på 5. dagen efter ankomst til Grønland.

Politiet har straks efter de blev informeret, opsporet og kortlagt smittekæderne for de berørte personer, og alt tyder på at karantænebestemmelserne er blevet overholdt.

Men, det er vigtigt, at vi lærer af denne situation, og at vi hver især gør vores for at passe på hinanden. Smittetrykket i Danmark er meget højt lige nu, og mange rejser ind og ud af Grønland i forbindelse med julen.

Derfor vil jeg IGEN minde borgere om, at det er vigtigt, at vi tager vores forholdsregler som er:

 

-          Hold afstand

-          Nys og host i ærmet

-          Vask fingre med sæbe ofte, eller brug håndsprit

-          Bliv hjemme hvis du er syg

 

I Avannaata Kommunia har vi besluttet, at vi indtil videre ikke afholder større arrangementer.

Vi følger udviklingen tæt og melder ud igennem vores hjemmeside og Facebook.

 

Hvis folk har spørgsmål relateret til Covid-19, kan man finde landslægeembedets anbefalinger på nun.gl og kontakte deres corona hotline på 80 11 00.

 

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga / Med venlig hilsen

 

Palle Jerimiassen