airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Covid-19 vaccination påbegyndt i Ilulissat

Tirsdag eftermiddag, 5. januar 2021 blev de første borgere i Ilulissat vaccineret mod COVID-19. Vaccinationen finder sted i Sermermiut kulturhus, og vil fortsætte de kommende dage.
5. januar 2021

Fra klokken 10 påbegyndtes vaccinationen af udvalgt sundhedsvæsen- samt plejepersonel. Derefter blev Sermermiut kulturhus indrettet med vaccinationsrum og venteværelse, så man var klar til at påbegynde vaccinationen af de første borgere klokken 15.

- Vi regner med at kunne nå at vaccinere 160-170 mennesker i dag. Vi har omkring 300 vi skal have vaccineret i denne omgang, så vi forventer at være færdige torsdag, fortæller Peter Vedsted, Ledende regionslæge Region Avannaa.

I første omgang er det borgere på 75år og derover, samt særligt udsatte borgere, der vil blive vaccineret. Sundhedsvæsnet står for at indkalde borgerne til vaccine, så der aldrig vil være flere til stede en højst nødvendigt.

Kommunens ene bus er midlertidigt taget ud af normal drift, og sat ind for at hente og bringe borgere i forbindelse med vaccinationen.

Onsdag fra klokken 10, tager sundhedsvæsnet ud, og vaccinerer beboere på alderdoms- og demenshjem, torsdag fortsætter man vaccinen i Sermermiut.

I første omgang vil det kun være muligt at vaccinere i Ilulissat, grundet de særlige opbevarings og håndteringskrav der er til vaccinen.

- Vi kan desværre kun vaccinere her i Ilulissat, da vi er nødt til at blande vaccinen på stedet. Den skal opbevares ved -80 grader, og når først den er tøet op, kan vi ikke flytte rundt på den, forklarer Peter Vedsted.

Der arbejdes på at senere sendinger af vaccinen, skal være en type der er nemmere at håndtere og transportere.

De borgere der i denne omgang bliver vaccineret, vil blive indkaldt til anden del af vaccinen om 3 uger.

 

Tekst: Nikolaj Sander

Foto: Nikolaj Sander