airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgerne i kommunen har fået medindflydelse

Afdelingsledere under Sundhed og Fritid fra byerne i Avannaata Kommunia, kommunens koordinator for Sundhed og Fritid samt formand for Demokratiudvalget har netop afholdt en fire dage lang seminar i Ilulissat. Koordinatoren vurderer, at knap tre års arbejde i Sundhed og Fritid nu er mundet ud i større medindflydelse blandt borgerne.
17. februar 2021
Deltagerne i seminaret fra venstre: Rigmor Villadsen,koordinator for Sundhed og Fritid, Ane Qujaukitsoq, Qaanaaq, Ane Marie M. Andersen, formand for Demokratiudvalget,Knud Kristiansen, Upernavik, Aviaq S. Henson, Ilulissat samt Jonna Quist, Uummannaq.
- Byerne har tidligere kørt med hver deres forebyggelsesindsatser, og siden etableringen af Sundhed og Fritid i 2018 begyndte byerne at samarbejde på tværs. Borgernes medindflydelse og medbestemmelse er nu styrket gennem inddragelse i debatter og ved aktivering gennem forebyggelsesindsatser og kulturelle begivenheder, siger Rigmor Villadsen, der er kommunens koordinator for Sundhed og Fritid.

Afdelingsledere inden for Sundhed og Fritid, der kommer fra Qaanaaq, Upernavik, Uummannaq og Ilulissat har sammen med koordinator Rigmor Villadsen samt Ane Marie M. Andersen, formand for Demokratiudvalget afholdt en fire dage lang seminar i Ilulissat.

Seminar for ansatte
- Formålet med seminaret var at gøre status i Sundhed og Fritid og udveksle erfaringer iblandt lederne. Nu står planlæggelsen og realiseringen af et seminar for ansatte i Sundhed og Fritid for tur. Her bliver der også mulighed for at komme i dialog med lokale foreninger, siger Rigmor Villadsen.

Seminaret for ansatte indledes i Uummannaq i de næste par dage, derefter går turen til Ilulissat i starten af marts måned, til Upernavik i midten af marts måned og ansatte i Qaanaaq kan afholde deres seminar i slutningen af marts måned.

- Et seminar med deltagelse fra forskellige afdelinger, der skulle have været afholdt i vinteren 2020, blev aflyst på grund af Covid-19 restriktionerne, og i stedet blev der afholdt seminar for afdelingslederne sammen med den politisk ansvarlige.

Sundhed og Fritid hører under Demokratiudvalget.

Tekst og foto: Káte Hansen, khan@avannaata.gl