airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

58 kandidater til menighedsrepræsentationsvalget

58 personer fra byer og bygder i Avannaata Kommunia opstiller som kandidater til kommunens menighedsrepræsentationsvalg.
12. marts 2021

Antallet af kandidater til bygdernes menighedsrepræsentationsvalg er over dobbelt så mange i forhold til antallet af byernes kandidater til menighedsrepræsentationsvalget. Kandidaterne fra bygderne tæller 39, mens 18 stiller op i byerne. Hent kandidatlisten her.

Kandidater til menighedsrepræsentationsvalget har valgret, hvis de opfylder de samme betingelser for valgret til kommunalbestyrelsen og er medlem af folkekirken i Grønland.

Ifølge ”Vejledningen til kommunalvalg og valg til menighedsrepræsentationer 2021” kan kandidater til menighedsrepræsentationsvalget alene opstille som enkeltkandidater. Kandidaterne kan derfor ikke opstille som parti eller som kandidatforbund.

Studerende, patienter og andre, der opholder sig midlertidigt uden for Grønland har mulighed for at afgive deres stemme til menighedsrepræsentationsvalget.

Vælgere, der ønsker at sikre deres stemmeberettigelse, kan besigtige valglisten for følgende på borgerservicecentrene:

Kommunalbestyrelse 15. og 16. marts 2021
Menighedsrepræsentation 15. og 16. marts 2021
Bygdebestyrelser 23. og 24. marts 2021
Inatsisartut 15. og 16. marts 2021


På grund af risikoen for coronasmitte opfordres borgere i år til at brevstemme. Der skal anvendes stemmemateriale, der er fremskaffet af Naalakkersuisut. Afstemninger på andet materiale vurderes som ugyldige.

Der er 21 beboede bygder og fire byer i Avannaata Kommunia. Ifølge Grønlands statistik er der i år 10.820 indbyggere i Avannaata Kommunia, hvoraf 7.833 bor i byerne og 2.987 bor i bygderne.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl