airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Isfjordscentret nærmer sig åbningsdag

Isfjordscentret i Ilulissat - Kangiata Illorsua, er tæt på at være færdigt og man er klar med en åbningsdato. Byggeriet af Isfjordscentret blev påbegyndt juni 2019, og nu to år senere står det så snart klar til indvielse. Centret er sat til at åbne fredag den 3. juli 2021.
7. maj 2021

Et stort samarbejde

Isfjordscentret er blevet til i et samarbejde mellem RealDania, Naalakkersuisut og Avannaata Kommunia, og har været på tegnebrættet siden 2015. Centret er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og opført af KJGreenland.

Det nye Isfjordscenter kommer til at fungere som et besøgs- og formidlingscenter, der skal formidle historien om isen, klimaet og kulturhistorien i området. Bygningen strækker sig over 1.500m2. 900 m2 er opvarmet, hvoraf 400 m2 kommer til at udgøre den permanente udstilling ”Fortællingen om is”.

Udstillingen er designet af JAC studios, og er finansieret af Nordea-Fonden, Augustinus Fonden, Bloomberg Philanthropies og OAK Foundation.

Mere end et museum

Ud over den faste udstilling, vil centret også skulle fungere som et kulturhus for andre udstillinger og kulturelle begivenheder, derudover vil der også være biograf, café og butik, samt et bibliotek i bygningen. Det er meningen at centret ikke blot skal fungere som et formidlingscenter til turister, men også som et videnscenter for studerende. En del af støtten fra Nordea-Fonden er øremærket til en særlig online skoletjeneste, der skal formidle viden om klima og kultur, til skoleelever i både Grønland og resten af verden.

Isfjordscentret er beliggende tæt ved Sermermiut, med udsigt til isfjorden. Bygningens særlige buede facon er inspireret af en sneugle i flugt og bygningens udformning gør også at taget vil fungere som en tagterrasse og et udsigtspunkt i sig selv.

Isfjordcentret på nettet

Isfjordscentret har fået en Facebook-side og en hjemmeside, hvor man vil kunne finde oplysninger om isfjorden, centret og centrets aktiviteter.

https://www.facebook.com/isfjordscentret

www.isfjordscentret.gl


Kaffemik og åbent hus med fri entré vil blive offentliggjort på kommunens Facebook samt opslagstavlerne. Forventet tidspunkt er klokken 11.00 men kan blive ændret.


(Der er blevet registreret nogle problemer ved brug af Internet Explorer, derfor anbefaler vi, at man benytter en anden browser. Vi arbejder på at løse problemerne.)