airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Bygdeboerne ved Uummannaq beholder deres huse

Bygdeboere ved Uummannaq, der ønsker at fraflytte deres bygder, får lov til at beholde deres huse, som derfor ikke skal rives ned.
23. juni 2021
- På grund af en administrativ misforståelse mellem Avannaata Kommunia og Selvstyret har vi fra offentligt hold tidligere meddelt, at bygdeboere, der ønsker at fraflytte deres bygd på grund af tsunamirisiko, skal forlade deres huse, som efterfølgende vil blive revet ned.

- Efter at have holdt møde med embedsfolk i Departementet for Boliger og Infrastruktur i dag er vi nået frem til, at folk, der ønsker at fraflytte deres bygder skal beholde deres huse, og at de derfor ikke skal rives ned, siger Nick Nielsen, administrerende direktør i Avannaata Kommunia.

Den tidligere meddelelse om nedrivning af efterladte huse har vakt bekymring blandt bygdeboerne.

- Vi beklager naturligvis misforståelsen imellem kommunen og Selvstyret, som har givet anledning til bekymring blandt bygdeboerne. Men nu kan bygdeboere, der ønsker at fraflytte deres bygder på grund af tsunamirisiko, ikke længere bekymre sig om deres