airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Musiklokaler til Qaanaaq og Uummannaq

Et forslag om at finde musiklokaler til børn og unge i Qaanaaq og Uummannaq, blev godkendt af kommunalbestyrelsen den 1.november.
5. november 2021

Musikinteresserede i Qaanaaq og Uummannaq har nu muligheden for at udfolde sig musikalsk, da en enig kommunalbestyrelse besluttede, at man i samarbejde med Sundhed og Fritid vil sørge for musiklokaler.

Der vil i begge byer vil være mulighed for at holde Avanersuup Atuafia samt Atuarfik Edvard Kruse åben efter skoletid, så alle musikinteresserede har mulighed for at lægge vejen forbi musiklokalet.

”Vi ved at musik kan være opdragende for hjernen og viden. Musik indeholder udfoldelser af følelser, og har også et forebyggende formål, og det er også med dette formål, at Avannaata Kommunia skal være et rart sted at være i, både for børn og voksne”, siger kommunalbestyrelsesmedlem, Jens Ole Nathanielsen.

Det blev også besluttet at man i samarbejde med Lokaludvalgene i Qaanaaq og Uummannaq skal skaffe musikinstrumenter. Her er det op til lokaludvalgene at beslutte, om dette skal realiseres.

 

På grund af besparelser blev et forslag om at oprette musikskoler i alle 4 byer ikke godkendt.

Tekst: Nita Jul Larsen, njla@avannaata.gl