airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyt intranet i daginstitutioner kan styrke faglighed

- Og gøre det nemmere for forsørgere i hverdagen
9. februar 2023

Tæt på 100 ansatte i daginstitutioner i Ilulissat har været samlet for at få præsenteret det nye digitale kommunikationsredskab INTRA, som skal tages i brug i Avannaata Kommunias daginstitutioner – i første omgang i Ilulissat.

INTRA har en række funktioner, som gør det nemmere for personalet fx at holde styr på fremmøde og fravær for det enkelte barn. Det giver bedre muligheder for at planlægge aktiviteter og fx afspadsering, når fremmødet er lavt.

”Vi giver personalet nogle bedre redskaber til fx at få overblik over det enkelte barn. De får nemmere overblik over, om en plads bliver brugt få timer eller måske hver dag fra 7.30-17, og så kan personalet tage de samtaler, der skal til,” fortæller fagchef for dagtilbud, Else Marie Ravnshøj Johanen, Forvaltning for Læring, Avannaata Kommunia.

 

INTRA kan fungere både på mobiltelefon (smartphone), pc og Tablets (fx Ipads). INTRA ligger som app, så forsørgere nemt lige kan tjekke deres barn ind i institutionen eller slå informationer og nyheder fra institutionen op. Personaet på en enkelt stue kan lægge foto fra dagens oplevelser og meddelser til forsørgere.

”INTRA skal gerne give både ledere, personale og forsørgere en nemmere og bedre tid i daginstitutionen – selvfølgelig til gavn for børnene,” fortæller fagchefen.

Ledelsen får også et redskab til nemt at kunne kommunikere direkte eller i grupper med personalet og fx koordinere vagt- og ferieplaner og faglige overvejelser, relevante artikler og meget andet, der styrker fagligheden hos personalet.

Hvis der er forsørgere, der ikke har en smartphone eller pc, så kan personalet registrere barnets fremmøde og udlevere dokumenter på papir.

Sikke opbevaring af data

En stor fordel ved det nye INTRA er, at forsørgere kun kan se oplysninger om deres eget barn, og oplysningerne bliver gemt på en server under teleselskabet ”Inuit- It”. Det giver en god sikkerhed for, at oplysninger i INTRA ikke spredes til forkerte.

”Det kræver et sæt regler, som også forsørgere skal være opmærksomme på. Fx må man ikke tage foto af andres børn fra INTRA-skærmen. Forsørgere giver ved indmeldelse af barnet tilladelse til, om der må tages foto eller video af deres barn, som ligges på det lukkede net.

Udover, at personalet fik en fælles introduktion til INTRA, så skal de nu i gang med at få det til at fungere i den enkelte institution.

”De første meldinger er meget positive og nu skal personalet stille og roligt have tid til at sætte sig ind i INTRA og de mange muligheder, der er i systemet. Så vi regner med at alle daginstitutioner er på INTRA i løbet af de næste par måneder,” fortæller Else Marie Ravnshøj Johansen.

Børnehaven Arnarsiaq har allerede testet INTRA af i efteråret 2022 og resultatet var så positivt, at kommunalbestyrelsen på budgettet for 2023 har sat penge af til at udbrede til de daginstitutioner i Ilulissat, der nu tager det i brug.

Hvis det bliver en succes, så vil Forvaltningen for Læring ansøge om bevilling i år 2024 til daginstitutioner i resten af Avannaata Kommunia til indførelse af INTRA