airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Besøgende er glade for Polar Expo


Polar Expo i Ilulissat er netop overstået, efter tre dage med udstillinger, informationsmøder, og spændende debatter. Her kan du læse om tre fiskere og fangere, der deltog i Polar Expo, og hvilken oplevelse de havde af messen.
11. oktober 2024

Suulut Vetterlain, Saqqaq

Det er godt at være med til messen, man får meget ud af det i forhold til mange ting inden for fiskeri.

For mit vedkommende er jeg godt tilfreds med, at jeg fik uddybet den fiskerilov, som træder i kraft i det nye år.

Det er også godt at se de nye fiskeredskaber og udstyr, som jeg ellers er meget interesseret i.

 

 

Julia Jensen, Saqqaq/Saattut

Det er meget godt at være her.
Vi kommer jo fra bygderne og så mødes med dem vi arbejder sammen med, som man eksempelvis kun ”møder” dem på telefon, og nu mødes med dem fysisk og snakker med dem, det er godt.
Man får meget ud af det.
Vi har et fartøj og at mødes med folk fra AWI værftet, vores forsikringsmæglere og andre leverandører, er virkeligt dejligt. 

 

 

Niels Kristian Vetterlain, Ilulissat

Det er meget tilfredsstillende at være her. Men sammenlignet med de arrangementer fra tidligere år, så er det blevet mere anstrengende. Messen indeholder nu endnu flere områder, og det kræver at man skal gå fra sted til sted.

Jeg fik købt hundeseler, da jeg har hunde og jeg så at disse var på tilbud, og jeg fik dem købt.

Jeg føler, at jeg ikke fik alt ud af messen i forhold til de rent fiskeripolitiske emner.

Jeg kunne godt tænke mig at vi fik mere adgang til politiske drøftelser med Naalakkersuisoq for fiskeri-og fangst. Ikke blot om fiske, men også vedrørende hvalfangst af hvidhvaler og narhvaler og reguleringen af andre fangstdyr. Jeg håber, at der til næste gang vil være flere emner, man kan diskutere om.