airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Der er sygdomsudbrud af slædehunde i Siorapaluk

9. januar 2018

Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland har modtaget en henvendelse fra Avanarsuaq i bygden Siorapaluk, nord for Qaanaaq, om, at der er sygdomsudbrud hos slædehunde.

Avannaata Kommunia har iværksat et arbejde i forhold til at bekæmpe sygedomsudbrud. Kommunen er i kontakt med Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland i forhold til emnet.

I Avanersuaq området har kommunen haft svært ved at implementere den nye hundelov, hvilket har vanskeliggjort en gennemførelse af det lovpligtige vaccinationsprogram for alle hunde.

Kommunen arbejder nu for at imødekomme kravene fra hundeloven. Der vil blive sendt en mand onsdag den 10. januar 2018 fra Ilulissat til Avanersuaq området. Han har taget nødvendige kurser, således at han kan vaccinere hunde. Han skal samtidige kortlægge omfanget af sygedomsudbruddet i området. Han kommer med vaccine og viden, således at sygedomsudbruddet kan bekæmpes.

Avannaata Kommunia vil iværksætte en handleplan for hele kommunen, således at den nye hundelov fuldt ud kan implementeres i det nye år. Planen går ud på, at der ansættes en midlertidig koordinerende hundeinspektør indtil loven er implementeret. Det er et stort ansvarsområde, og arbejdet bliver nødt til at være koordineret og struktureret, hvis implementeringen skal lykkes. Kommunalbestyrelsen mener også, at det er vigtigt at bevare slædehunden, da hunden kendetegner vores kultur i Avannaata Kommunia.  

Palle Jerimiassen, Borgmester Avannaata Kommunia