airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

John’s bænk

24. maj 2018

Som et led i markeringen af Ilulissat og Fredericias 50-års jubilæum har Avannaata Kommunia valgt at sætte et skilt på en af byens bænke. Som en gestus til en af ildsjælene fra Fredericia Kommune, John Bech Hansen.

John Bech Hansen er formand for Grønlandsudvalget i Fredericia Kommune, og har i mange år arbejdet for, at børnene fra Ilulissat får et godt ophold, mens de er på skoleophold i Fredericia og omegn.

Inger Degn, som er lærer i Ilulissat og koordinator for Ilulissat-børnenes Fredericia-ophold, udtaler:

- ”John har arbejdet her i Ilulissat, og under sit ophold her i Ilulissat, tog han meget tit op til mindestenen, og sad ved bænken og nød udsigten. Og efter han tog hjem, har han altid sagt, at han savnede sin bænk. Og når der kom nogen her til Ilulissat, så har jeg altid sagt, at det er John´s bænk, så derfor hedder den John´s bænk.”

Det var en rørt og glad mand, som blev overrasket af Avannaata Kommunia med skiltet på bænken: [John’s bænk – Fredericia].

Ved afsløringen af skiltet deltog flere repræsentanter for Avannaata Kommunia: Kommunalbestyrelsesmedlem Jørgen Kristensen, Direktør for Fagforvaltning for Udvikling Hans Eriksen, lærer Inger Degn og Fritidsinspektør Ane Solveig Hansen.