airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ansvarsbeføjelser og kompetencer skal tilbage til de respektive byer i Avannaata Kommunia

15. juni 2018

Som borgmester for Avannaata Kommunia vil jeg med glæde og stolthed kunne meddele, at en enig kommunalbestyrelse har besluttet med akklamation at tilslutte sig til decentralisering af ansvarsbeføjelser og kompetencer til de respektive byer i vores kommune.

Kommunalbestyrelsen ovennævnte beslutning har en stor og vigtig betydning for servicering af borgerne i verdens næststørste kommune, nemlig i Avannaata Kommunia.

Borgerne har ikke været tilfredse med den centralstyrede sagsbehandling. Ønsket er derfor klart, at servicering af borgerne bør ske i deres respektive bosteder, og ikke fra et tungt centralstyret sagsbehandlingssted.

Kommunalbestyrelsen har været lydhør overfor borgernes ønsker og har derfor besluttet at decentralisere sagsbehandlingen af sager og give større ansvarsbeføjelser samt kompetencer til medarbejderne i deres bosteder.

Derfor skal der igangsættes kurser og kompetenceudvikling i byerne, så medarbejderne kan klædes på til de fremtidige opgaver; opgaver som ellers varetages centralt fra Ilulissat.
Tilbagelevering af ansvarsbeføjelser og kompetencer vil medføre straksafklaring af sager, til gavn for borgerne.

De gamle levn fra Qaasuitsup Kommunia er nu lagt på hylden og vi glæder os til at igangsætte de nye tiltagsordninger i vores nye kommune. Nye tiltagsordninger med reorganisering af administrationen til følge.

Med venlig hilsen

Palle Jerimiassen
Borgmester