airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Avannaata Kommunia hjælper Sverige

6. august 2018

For godt et år siden blev Qaasuitsup Kommunia ramt af naturkatastrofen i Nuugaatsiaq og Illorsuit.  Vi oplevede alle sammen, hvor svært det er, at blive ramt af en sådan katastrofe. Vi oplevede også, hvor bange man kan blive, og hvordan en utryghed, som ellers er fjern fra vores hverdag, kan komme til at fylde. Til at starte med følte mange en magtesløshed, og en følelse af at stå alene i forhold til omfanget af situationen. Men situationen ændrede sig, da alle lande i norden viste ansigt og besluttede sig for at hjælpe os. Det var en stor lettelse for os alle i kommunen, at vide at vores nærmeste venner i norden, var ved vores side på så kritisk et tidspunkt.

I dag står Sverige over for en naturbrand af historiske dimensioner. Branden er ude af kontrol, og Sverige får hjælp fra flere forskellige lande. I Avannaata Kommunia ved vi, hvor svært det er at stå i en sådan situation. Derfor vil vi sende i alt 6 brandmænd for at bekæmpe yderligere brandudbredelse, 2 fra Upernavik, 2 fra Uummannaq og 2 fra Ilulissat. Vi forventer at vores brandfolk skal være afsted i 14 dage. Indsatsen er koordineret i samarbejde med beredskabsstyrelsen i Danmark.

Vi håber dermed, at kunne biddrage til at afhjælpe situationen i Sverige, så landet og dets borgere hurtigst muligt kan vende tilbage til en normal hverdag.