airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

En aftale der udvikler vort land

10. september 2018

Aftalen mellem formanden for Naalakkersuisut og den danske statsminister får ganske betydelige positive konsekvenser for udviklingen af vort land. Et markant flertal i kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia ønsker at udtrykke sin store glæde over den indgåede aftale.

Aftalen betyder, at der i samtlige regioner i landet vil ske en betydelig erhvervsudvikling, en generel udvikling og som samtidig betyder, at der åbnes for nye muligheder for landet.

Nu kan alle i vort, der har ventet på denne mulighed gå i gang med hotelbyggerier og nye erhvervsprojekter.
- Nu kan vi arbejde videre med de muligheder som lufthavnspakken medfører. Nu kan vi målrettet arbejde videre med turismestrategier.
- Vi ser muligheder i at vort land eksporterer friske fiskeprodukter til lande i Europa og Amerika.
- Vi vil kunne rejse direkte til alle verdensdele
- Nye samhandelsmuligheder åbnes

Vi har alle Grønlands udvikling på hjertet. Vi skal huske, at vi i udviklingens navn ikke kun skal have nok i os selv. Vi lever i en globaliseret verden, hvor ingen kan undvære hinanden. Vi skal ikke ekskludere – vi skal samarbejde og stole på hinanden og ikke være så mistroiske – dette vil gavne vort land, når vi har finansieringsbehov.

Vi ønsker vort land og ikke mindst formanden for Naalakkersusiut tillykke med den aftale han har indgået.

På vegne af Siumut, Partii Naleraq samt Atassut i kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia, 

Palle Jerimiassen
Borgmester