airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Tiltag er igangsat i Qaanaaq

MIOs rejserapport er p.t. meget aktuelt i medierne. Kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia glæder sig over, at befolkningen er meget interesseret i, hvad der sker i Qaanaaq, omend det drejer sig om alvorlige udfordringer.
25. oktober 2018

Som det allerede er blevet offentliggjort i medierne, så har MIO afholdt et seminar for kommunalbestyrelsen og embedsværket i Avannaata Kommunia på baggrund af indholdet af rejserapporten.

Avannaata Kommunia og embedsmændene har taget stilling til rapporten med henblik på at foretage initiativer og har allerede igangsat tiltagene.

MIOs fremlæggelser drejer sig om alvorlige udfordringer. Avannaata Kommunia har erkendt, at det er nødvendigt at yde en ekstra indsats på området. Kommunen har nedsat en arbejdsgruppe på tværs af forvaltningerne. Derudover skal udfordringerne forbedres ved udarbejdelse af handleplaner, gennem gensidig forståelse og respekt, ved at give borgerne muligheder samt sidst men ikke mindst at løse udfordringerne lokalt.

De omtalte forhold viser, at der er alvorlige udfordringer, hvor nogle af disse først kan overkommes gennem flere års indsats. På baggrund af ovennævnte forhold, er man nødt til at foretage prioriteringer for at løse ovennævnte problemstillinger.

Vi vil gøre alt for at yde indsatser udover det sædvanlige. Men hvis indsatsen skal virke, er det vigtigt, at borgerne er med til at yde en indsats.

På vegne Avannaata Kommunia
Palle Jerimiassen
Borgmester