airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: Selvstyret overdrager erstatningsboligerne til Avannaata Kommunia

af: Palle Jerimiassen (S), borgmester i Avannaata Kommunia
18. juli 2019
For to år siden var der en katastrofe, hvor en tsunami ramte Nuugaatsiaq og Illorsuit. Borgerne i nævnte bygder blev flyttet til forskellige bosteder i landet efter katastrofen. Selvstyret besluttede, at bygge huse, så de katastroferamte havde adgang til permanente boliger.

Selvstyret bygger følgende huse i Avannaata Kommunia:
- Uummannaq 31 huse
- Ukkusissat, 03 huse
- Saattut, 02 huse
- Ikerasak, 04 huse

- I alt 40 huse

Hele opførelsen herunder projektering, byggeledelse og byggemodningen udgør en værdi af

ca. kr. 110 mio. Heraf udgør boligerne en værdi på kr. 89 mio. Boligerne er underlagt lovgivningen om lån til medbyggerhuse. Selvstyret administrere ikke boliger, derfor er det nødvendigt at finde en løsning, hvis husene skal bruges til formålet.

Selvstyret anbefaler, at boligerne overdrages til Avannaata Kommunia, da administration af boliger kan ske igennem kommunen. Selvstyret har udarbejdet overdragelsesdokumentet til husene.

Økonomiudvalget i Avannaata Kommunia har besluttet at overtage husene. To af de 40 huse forventes at være indflytningsklar fredag den 19. juli. Det er planen, at alle husene vil være færdig til efteråret.

Borgmester i Avannaata Kommunia udtaler følgende ift. sagen: ”At have adgang til en bolig er afgørende for at have et trygt tilværelse, derfor er jeg meget glad for at kunne overdrage boligerne på vegne af kommunalbestyrelsen til katastroferamte”.

Med venlig hilsen
Palle Jerimiassen
Borgmester
paj@avannaata.gl
Tlf. 00299565981