airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Lovord og godt engagement på FN’s ældredag

1. oktober 2019

Der var engagement og godt humør fra morgendagen, da byens ældre mødtes til morgenspisning i kulturhallen Sermermiut i forbindelse med fejringen af FN’s internationale ældredag. Samtlige talere roste kommunen for at arrangere dagen for ældre fra morgen til aften. Borgmesteren opfordrede de ældre til at skælde kommunen ud, når politikerne ikke lever op til, hvad de lover.

Der var kun lovord for kommunens initiativ med at arrangere en heldags markering af ældredagen i Ilulissat. Til trods for, at kommunens afdeling for Sundhed og Fritid kun havde eksisteret i godt et år, udtrykte talere fra ældreforeningen, ældres sportsforening og alderdomshjemmets leder glæde over, at man allerede kan mærke arbejdet med at arrangere events for byens borgere.

Borgmester Palle Jerimiassen brugte anledningen til at gøre opmærksom på kommunens forestående arbejde med at indarbejde FN’s verdensmål, også i forhold til ældre.

- Vi skal bruge 2020 til at inddrage alle borgere til diskussion og oplæg med henblik på at sætte mål for bæredygtig udvikling. Vi har til hensigt at virkeliggøre målene ved at indarbejde kommunens og borgernes hensigtserklæringer i budgetterne for 2021. Derfor opfordrer jeg jer ældre til også at deltage, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia og kom med et eksempel:

- I har tidligere udtrykt ønske om placering af bænke i byen, som man kan have behov for som ældre. Kommunen har været lydhør og har i samarbejde med arbejdsledige i byen konstrueret farverige bænke af paller. Og om ikke så lang tid bliver der flere bænke at sidde på, når et læs bænke ankommer med skib til byen. Som I kan se, kan kommunen også være lydhør. Og det vil være I orden, hvis I engang imellem skælder ud på os, når I synes, at vi ikke lever op til de ting, vi lover.

Programmet for dagen for ældre omfatter kirkegang, udstilling af billeder, fælles spisning, dans og underholdning samt åbent hus, hvor alle borgere er velkomne. Kommunen har arrangeret gratis buskørsel for byens ældre.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Karen Filskov