airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hårde ord under Qaanaaq besøg

Fire aktive dage i Qaanaaq overbeviser borgmester Palle Jerimiassen om, at borgerne ønsker at tage ansvar til løsningen af deres problemer. Men besøget var ikke lutter idyl, idet borgerne i Qaanaaq fik hårde ord med på vejen under borgermødet.
16. december 2019

Borgmesteren, to politikere og fem embedsfolk er netop vendt tilbage fra et fire dages besøg i Qaanaaq. Besøget vurderes som meget vellykket og meget udbytterigt. Særligt borgermødet, hvor borgerne var mødt talstærkt op, viste, at der var stor interesse for besøget udefra. Her måtte borgmesteren tage en dyb indånding og bringe sit budskab.

- Vi har altid anset folk fra Qaanaaq området som et stolt og ærefuldt folk, og når vi hører om jer i medierne i dag er det i forbindelse med misbrug af børn. Vores ankomster må ikke længere tolkes som værende et redningskorps, og derfor er I nødt til at tage ejerskab og ansvar for de tiltag, der skal til for at ændre forholdene, sagde borgmester Palle Jerimiassen under borgermødet.

Også formanden for lokaludvalget, Mathæus Johansen, opfordrede borgerne til at tage ansvar.

- Der var mødt over hundrede borgere til borgermødet under borgmesterens besøg. Til sammenligning mødte der kun fem borgere til sidste møde, som var arrangeret af lokaludvalget. Vi arbejder eksempelvis på at gøre Qaanaaq til et attraktivt sted, og derfor vil det være dejligt, hvis flere borgere kunne møde op til borgermøderne, også fordi, at vi gerne vil arbejde for at renholde Qaanaaq, så byen bliver præsentabel, siger Mathæus U. Johansen, formand for lokaludvalget i Qaanaaq.

Vellykket rejse
Delegationen fra Avannaata Kommunia var også på besøg i alderdomshjemmet, kommunekontoret, skolen, Majoriaq og holdt møde med fisker- og fangerforeningen samt lokaludvalget. Borgmesteren er glad og forventningsfuld over for fremtiden.

- Jeg rejser tilbage med en god fornemmelse, da vi har mødt folk, der gerne vil tage ansvar for en bedre fremtid og har mod på at arbejde for forandring til det bedre, og vi fra Avannaata Kommunias side vil give den nødvendige hjælp og de redskaber, der skal til for det fremtidige arbejde. Det har været en meget vellykket og meget udbytterig rejse, siger borgmester Palle Jerimiassen.

Også formanden for lokaludvalget er forventningsfuld.

- Vi holder endnu et borgermøde i starten af det nye år, og her vil vi snakke om, hvordan vi kan gå videre i forhold til borgerinddragelse, og jeg håber, at borgerne er lydhøre over for borgmesterens budskab og møde talstærkt op, siger Mathæus U. Johansen, formand for lokaludvalget.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl
Foto: Rigmor Villadsen


Borgmester Palle Jerimiassen med lokaludvalget. Mathæus U.Johansen, formand for lokaludvalget, står bagest og yderst til højre.