airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Overskriften er direkte misvisende og usand

Jeg deltog på vegne af kommunen i uddannelsesmesse i Danmark arrangeret af Grønlands Selvstyre i 2018 november måned. Uddannelsesmesse foregik i København, Aarhus og Aalborg, indleder Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia, som svar til artiklen i Sermitsiaq den 28. februar 2020 med overskriften ”Sermitsiaq-afsløring får borgmester til at beklage”.
28. februar 2020
På denne tur rejste jeg med min hustru og søn samtidig, de skulle på privat ferie. For at rejse sammen og for at sikre, at vi kunne side sammen, blev billetten bestilt igennem kommunen, og regningen blev midlertidig betalt af kommunen ved bestillingen. Jeg betalte dog regningen straks, da den blev sendt til mig som aftalt. Som man kan se på billedet, så blev regningen sendt til mig den 4. marts 2019, og da jeg modtog den den 8. marts 2019, betalte jeg regningen.
Der står i regningen, at hvis jeg ikke betaler regningen, så vil den blive sendt til incasso. Det er en standardskrivelse på alle regninger fra kommunen, som ikke har noget med mig at gøre. Jeg vil sende sagen til pressenævnet, da overskriften direkte er misvisende og usand.

Set i bakspejlet skulle jeg have været langt mere opmærksom på, at dette ikke var den korrekte fremgangsmåde, men nu er det sket – det beklager jeg inderligt.
Jeg erkender, at fejlen er min, og jeg vil her pointere, at det ikke kommer til at ske igen.

Jeg har orienteret økonomiudvalget om emnet. Jeg vil gerne have, at der er gennemsigtighed i forhold til sagen, da jeg intet har at skjule. Kommunens revision, BDO, er derfor også orienteret om sagen.

Jeg har ligeledes ønsket at få sagen vurderet hos kommunernes tilsyn i Selvstyret. Her er det påpeget, at jeg ikke har overtrådt lovgivningen.

Det er altid nemmere at være bagklog, men som nævnt er det en enkeltstående tilfælde, og jeg skulle have været klogere efter så mange år i politik, og jeg tager det fulde ansvar for fejlen.

Med hensyn til turen til San Fransisco, så kan jeg ikke se, hvorfor de tager den op. Jeg var på vej til Alaska til møde i ICC og jeg mellemlandede i San Fransisco på vej derover og på hjemturen. Jeg var over og sælge kommunen som næste vært for ICC’s generalforsamling, og vi fik værtsskabet.

Palle Jerimiassen
Borgmester i Avannaata Kommunia

Overskriften er direkte misvisende og usand, siger Palle Jerimiassen, borgmester i Avannaata Kommunia.