airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Stop ulovligt garnfiskeri

For at garnfiskeriet efter hellefisk kan fortsætte forsvarligt efter vedtægterne i Avannaata Kommunia, opfordrer jeg fiskerne i Ilulissat til snarligt at stoppe ulovligt garnfiskeri efter hellefisk i Ilulissat fjord, og beder dem samtidig om at trække deres garn ind.
19. marts 2020
I Avannaata Kommunia er vi vidende om, at der er over ti fiskere, der fisker ulovligt med garn. Ifølge vedtægten for garnfiskeri efter hellefisk fra den 6. september 2011 er garnfiskeri efter hellefisk ulovligt, og derfor må fiskere, der benytter garn, stoppe deres fiskeri.

Hvis garnfiskeriet ikke stoppes, vil samtlige fiskere – og også fiskere, der følger vedtægten - blive ramt, hvilket må anses som respektløst over for andre fiskere og over for egen erhverv.

Hvis fremtidig garnfiskeri skal kunne forsvares, og hvis lukning af garnfiskeri ikke skal gå ud over samtlige fiskere, vil jeg opfordre samtlige fiskere til at tage ansvar og følge vedtægten for garnfiskeri.

Hvis lukning af garnfiskeri skal undgås, må man også undgå at ramme andre fiskere, og derfor opfordrer jeg jer inderligt om at trække jeres garn ind fra Ilulissat fjord.

Palle Jerimiassen
Borgmester i Avannaata Kommunia