airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Gradvis åbning af skoler i Avannaata Kommunia

Skolerne i Avannaata Kommunia åbner igen onsdag den 15. april. På grund af risikoen for mulig smitte med Covid-19, kommer skoleelever fra yngste- og mellemtrin i skole om formiddagen, og ældstetrin kommer i skole om eftermiddagen.
8. april 2020
Alle skolerne i byer og bygder i Avannaata Kommunia åbnes igen for undervisning onsdag den 15. april.
Nødpasning, som gjaldt under skolernes midlertidige lukning, vil fortsat være mulig den 14. april, hvor lærernes nødskema og undervisningsplaner også skal klargøres. Den gradvise åbning af skolerne vil gælde, indtil der bliver mulighed for almindelig undervisning.

I skoleundervisningen skal der fortsat tages hensyn til risikoen for smitte med Covid-19, og derfor er der lagt plan for en gradvis åbning af større skoler.

Skoleelever fra 1. klasse til 7. klasse møder i skole alle hverdage fra klokken 8.00 til klokken 11.30. Samtlige klasser halveres og undervises i hvert sit klasseværelse, så eleverne ikke kommer til at sidde tæt ved hinanden.

Skoleelever fra 8. klasse til 10. klasse møder i skoler alle hverdage fra klokken 12.00 til klokken 16.00. Hvis der er over 12 elever i en klasse, halveres klasserne og undervises i hvert sit klasseværelse, så eleverne ikke kommer til at sidde tæt ved hinanden.

Alle skoler med under 20 elever kører normalt, hvis det kan sikres, at eleverne så vidt muligt ikke samles i større grupper.

Fritidsordninger vil være åbne, dog med sikring af, at eleverne så vidt muligt ikke samles i større grupper indendørs og udendørs.

Skolerne skal sikre oftere rengøring, og hænderne skal vaskes hyppigt efter myndighedernes retningslinjer.

Avannaata Kommunia omfatter byerne Ilulissat, Uummannaq, Upernavik og Qaanaaq samt deres bygder.

Tekst: Káte Hansen, khan@avannaata.gl